BLAGI KOMENTAR / Udruga sudaca: Sanader griješi, sudstvo je neovisno

Image

Sud se ni na koji način nije umiješao u izbore jer radi po strogim pravilima, a svatko tko misli drugačije - griješi, poručili su iz Udruge sudaca.

10.5.2009.
9:46
VOYO logo

ZAGREB - Zasad su još uvijek blage reakcije na izjavu premijera Ive Sanadera da se sudstvo presudom Branimiru Glavašu umiiješalo u predizborne aktivnosti. Sanader je ocijenio i da je desetogodišnja zatvorska kazna izrečena Glavašu previsoka. Sanader je najavio i da će o svemu razgovarati s ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem.

Zasad je reagirao predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, Đuro Sessa, koji je ujedno i glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu na kojemu je presuda izrečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko tko misli da se sudske odluke donose da bi bile u prilog nekog od sudionika političke utakmice, griješi, tako da griješi i premijer Sanader. Sud sudi po Ustavu, zakonu i utvrđenim činjenicama i oni koji ovu presudu smatraju grijehom HDZ-a griješe, jednako kao i oni koji je ocjenjuju uspjehom neke druge stranke. Osim toga, kazneni postupak vezan je vrlo strogim rokovima. Sud je imao malo prostora, a da je i htio voditi računa o izborima, onda bi ga trebalo kritizirati jer ne bi bio samostalan i neovisan", izjavio je Sessa za Novi list.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je pak rekao da je Sanaderova izjava "opasna i nervozna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanader trabunja o nekakvim mojim ljudima u pravosuđu, a onda kaže da će razgovarati s ministrom pravosuđa Šimonovićem. Nadam se da ne misli da je on taj moj čovjek", kaže Milanović.

Šimonović nije htio komentirati izjavu kao ni predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin na čiji će sud uskoro stići žalba na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš se već neko vrijeme nalazi u Hercegovini gdje je i službeno zatražio izdavanje dokumenata jer ima i BiH državljanstvo. Njegova ratna suradnica Gordana Getoš Magdić je osuđena na sedam godina i već se prijavila u pritvor u Remetincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo