priznali krivnju / Uhićen baletan koji je bacio kiselinu u lice direktoru Boljšoja

Image

Jedan od najboljih plesača slavnog ruskog kazališta Boljšoja priznao je kovanje zavjere s ciljem napada kiselinom na umjetničkog direktora kazališta Sergeja Filina, objavila je u srijedu moskovska policija.

6.3.2013.
9:07
VOYO logo

Plesač Pavel Dmitričenko, koji je igrao naslovne uloge u baletima Labuđem jezeru Petra Iljiča Čajkovskog i Ivanu Groznom Sergeja Prokofjeva, uhićen je u utorak, zajedno s još dvojicom muškaraca.

Sva trojica priznala su krivnju za napad kiselinom na umjetničkog direktora kazališta Sergeja Filina, objavila je policija. Dmitričenko za organizaciju i sudjelovanje, jedan od muškaraca za izvršenje napada, odnosno bacanje kiseline Filinu u licu, a drugi za vožnju automobila kojim su pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na Filina, u jednoj tihoj ulici u Moskvi 18. siječnja, zgrozio je kulturnu javnost u Moskvi i u svijetu. Od samoga početka istrage sumnjalo se da su narušeni međuljudski odnosi u kazalištu i nemilosrdni rat za podjelu uloga motivi napada.

Filin je bio teško ozlijeđen i liječnici su ga nekoliko puta operirali kako bi mu spasili vid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Glasnogovornica Boljšoja, Filinova bliska prijateljica, istaknula je nakon napada kako su plesaču više puta prijetili.

Filin je od 1988. baletni plesač u Boljšoju, a 2008. je imenovan za umjetničkog direktora glazbenog teatra Stanislavski i Nemirovič-Dančenko u Moskvi, koji je pretvorio u jednu od najuglednijih kulturnih ustanova u Rusiji. U ožujku 2011. je u Boljšoj teatru na mjestu umjetničkog direktora zamijenio Jurija Burlaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo