AKCIJA U OSIJEKU / Uhićen jer je nudio mito za Glavaševu slobodu

Image

Policija je pretresla kuću Drage Tadića kojeg se sumnjiči da je predsjedniku Vrhovnog suda nudio mito u zamjenu za oslobađajuću presudu Branimiru Glavašu.

1.10.2010.
11:03
VOYO logo

OSIJEK - Policija je u petak ujutro privela osječkog poduzetnika Dragu Tadića, direktora Osijek-Koteksa, čije se ime spominjalo u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša.

Dva policijska i dva civilna automobila došla su pred Tadićevu kuću oko 6.45 sati ujutro. Obavili su pretres stana te Tadićeva automobila, a policijski službenici su ušli i u prostorije Osijek-Koteksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ga je policija odvodila, Tadić je poručio kako "nije priveden" . "Traže samo neke papire u vezi Glavaša", kratko je poručio.

Prema pisanju Večernjeg lista, uhićena je i Tadićeva supruga, Srećko Jurišić te još dvije osobe, jedna u Zagrebu i jedna u Splitu. Ravnatelj policije Oliver Grbić je potvrdio da je privedeno pet osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragu Tadića je još u kolovozu predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin prijavio jer se neprimjereno raspitivao o slučaju Glavaš.

Navodno je Hrvatina pitao može li se pravomoćna presuda za ratne zločine protiv Glavaša promijeniti, budući da ona u vrijeme njihova susreta još nije bila objavljena. Hrvatin je nakon tog razgovora o svemu obavijestio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju medija, Tadić je uz podršku saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića predsjedniku Vrhovnog suda nudio mito od 300.000 eura u zamjenu za oslobađajuću presudu Glavašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo