NEOČEKIVANI OBRAT / Uhićena još tri osumnjičenika za bombaški napad

Image
Foto: huffingtonpost.com

Uhićeni su zbog zavjere i davanja lažnih iskaza te ometanju pravde, dok se o trećem studentu zna samo da je američki državljanin.

1.5.2013.
17:56
huffingtonpost.com
VOYO logo

Tri su osobe u srijedu privedene i zadržane u pritvoru u okviru istrage bombaškog napada na bostonskome maratonu prošlog mjeseca, a optužuje ih se za ometaneje istrage a ne planiranje ili provedbu napada, rekli su američki tužitelji u srijedu.

Dvojica pritvorenih su bili kolege sa sveučilišta 19-godišnjeg Džohara Carnajeva koji je prošlog tjedna kazneno prijavljen za postavljanje bombe kućne izrade kod ciljne crte bostonskog maratona zajedno s njegovim starijim bratom Tamerlanom Carnajevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured državnog odvjetnika u Massachusettsu u poruci objavljenoj putem Twittera rekao je da će trojica privedenih odgovarati za ometanje istrage i davanje lažnih izjava.

U dokumentima predanima saveznom sudu kaže se da su vlasti optužile dvije osobe, Azamata Tažajakova i Diasa Kadirbajeva, za urotu u cilju ometanje pravde uklanjanjem torbe u kojoj su bila pirotehnička sredstva i prijenosno računalo Džohara Carnajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni su opdvjetnici također optužili Robela Philliposa za davanje lažne izjave istražiteljima nakon bombaških napada 15. travnja u kojima su ubijene tri osobe a ranjeno 264.

Ranije je policijski izvor rekao da su dvojicu optuženih zadržale imigracijske valsti zbog kršenje uvjeta za odobravanje vize. Odvjetnik Kadirbajeva je potvrdio da je njegov klijent pritvoren zbog krešenja uvjeta njegove studentske vize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Robert Stahl je rekao da njegov klijent "nije cilj" istrage o bombaškom napadu, ali nije želio dati dodatan pojašnejnja. On je rekao da Kadirbajev "u potpunosti surađuje" s istražiteljima i "želi se vratiti u Kazahtsan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo