ZAVRŠIO IZA REŠETAKA / Uhvaćen najtraženiji kralj droge: pao je bez ispaljenog metka

Image

Nakon mjeseci istraživanja, savezna je policija objavila da je uhvatila Gomeza i još nekoliko osoba bez ispaljenog metka rano ujutro u kući u Moreliji

28.2.2015.
9:15
VOYO logo

CIUDAD DE MEXICO - Najtraženiji meksički kralj droge, ServandoGomez zvani "La Tuta", bivši učitelj, uhićen je u petak, što za meksičku vladu predstavlja veliku pobjedu usljed nasilja koje izazivaju narkokarteli.

Gomez, 49-godišnji vođa bande, bio je na meti predsjednika Enriquea Pene Nietoa u cilju ponovne uspostave kontrole nad Michoacanom, državom na zapadu Meksika koju potresaju obračuni između Gomezove bande "Vitezova templara" i naoružanih milicija koje su ga pokušavale protjerati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pena Nieto je nastojao suzbiti nezadovoljstvo u meksičkoj javnosti nakon što je krajem rujna korumpirana policija zajedno s pripadnicima bandi otela i vjerojatno masakrirala 43 studenata.

Nakon mjeseci istraživanja, savezna je policija objavila da je uhvatila Gomeza i još nekoliko osoba bez ispaljenog metka rano ujutro u kući u Moreliji, glavnom gradu Michoacana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomez je pokazan pred kamerama u petak na večer dok je helikopterom prevezen u zatvor.

Prema navodima dužnosnika, protiv njega je podignuto osam optužnica, uključujući ubojstvo, trgovinu drogom i oružjem, ucjenu i otmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo