ZABRANJENO ZAPOŠLJAVANJE / Ukida se misteriozni Vladin Ured

Image

Do donošenja proračuna za 2010. godinu nema zapošljavanja novih državnih službenika. Također, ukida se Ured za koordinaciju sustava procjene učinaka propisa.

30.7.2009.
15:16
VOYO logo

ZAGREB - Vlada je u četvrtak do donošenja proračuna za iduću godinu zabranila novo zapošljavanje državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave, osim u novoosnovanom Ministarstvu uprave, a čelnike državne uprave zadužila je da u roku 20 dana izvrše analizu broja zaposlenih prema kvalifikacijskoj strukturi.

U Banskim su dvorima odlučili ukinuti i famozni Ured za koordinaciju sustava procjene učinaka propisa, a službenike tog ureda (njih sedmero) preuzet će Ministarstvo uprave radi stavljanja na raspolaganje Vladi. Svi su ministri dobili zaduženje da u roku 30 dana izvrše analizu nužnosti djelovanja agencija, zavoda i drugih tijela koja djeluju u djelokrugu ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem te analize odlučit ćemo hoćemo li možda neka tijela ukinuti, ili spojiti, ali svakako racionalizirati njihov rad i djelovanje", kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Ministar uprave Davorin Mlakar smatra i da će analiza zaposlenih u tijelima državne uprave prema kvalifikacijama pokazati da u nekim tijelima sva mjesta nisu popunjena. Cilj je analize, kako se navodi i u samoj odluci, da se dođe do podataka o mogućnostima popune radnih mjesta tamo gdje je nužno, premještanjem između tijela, odnosno utvrđivanjem stvarnog broja viška zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo