uspostava reprezentativnosti / Uljanik Grupa i sindikati potpisali novi kolektivni ugovor

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Predstavnici Uljanik Grupe i svih sindikata koji djeluju unutar Grupe potpisali su u utorak u brodogradilištu Uljanik u Puli sporazum o reprezentativnosti i novi kolektivni ugovor

31.3.2015.
19:24
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici Uljanik Grupe i svih sindikata koji djeluju unutar Grupe potpisali su u utorak u brodogradilištu Uljanik u Puli sporazum o reprezentativnosti i novi kolektivni ugovor, kojim svi radnici zadržavaju stečena prava te su prava i obveze radnika u svim društvima unutar Uljanik Grupe izjednačena, priopćeno je iz Uljanika.

U priopćenju se kaže da je poslodavac svim sindikatima i njihovim legitimnim predstavnicima ponudio Sporazum o reprezentativnosti i Kolektivni ugovor, radi okončanja situacije koja traje od jeseni prošle godine i prekidanja, kako se ističe, dugoročno za radnike neodrživog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi predstavnici i opunomoćenici sindikata prihvatili su prijedlog poslodavca da svi sindikati budu reprezentativni za sva društva Uljanik Grupe, a socijalni partneri složili su se da u idućem razdoblju predstoji usklađivanje određenih provedbenih akata po društvima te pripreme za novo kolektivno pregovaranje, kaže se u priopćenju.

Tako su svi radnici Uljanik Grupe stavljeni u jednak položaj, budući da, ističe se, "jednakost svih radnika nema alternativu i poslodavac nikada nije i neće odustati od tog jedinog i trajnog načela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolektivni ugovor su kao opunomoćenik poslodavca potpisali direktor Poslovnog informacijskog sustava društva Uljanik Hrvoje Markulinčić, predsjednik istarske podružnice Sindikata metala Hrvatske Vedran Dragičević, predsjednik koordinacije sindikalne podružnice SMH Uljanik Đino Šverko, glavni povjerenik tog sindikata u brodogradilištu 3. maj Juraj Šoljić te koordinator sindikalnih podružnica Sindikata istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača, opunomoćenik Jadranskog sindikata za Uljanik Marčelo Rojnić te predsjednik Sindikata 3. maj Željko Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo