već počele gužve na cestama / Umjesto kiše, stiže sunce: Prvi maj ipak ćemo provesti na otvorenom

Pred nama je Praznik rada i mnogi žure kući na produljeni vikend. Sutra poslijepodne očekuju se gužve na cestama, vlakovi uvode dodatne vagone, aubotusi posebne linije. Vrijeme ipak neće pokvariti planove za roštilj jer umjesto najavljene kiše, ipak stiže sunce.

29.4.2015.
19:04
VOYO logo

Produženi prvomajski vikend za mnoge je prilika da putuju kući. Sutra se očekuje 20 posto više putnika nego inače, odnosno njih 72.000, zbog čega su linije pojačane.

Policija će pojačano nadzirati promet tijekom produženog vikenda

"S obzirom na veću očekivanu frekvenciju putnika prema Rijeci, Osijeku i Vinkovcima uvrstit ćemo dodatne vagone", rekla je IvanaČubelić, glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto su postupili i na Autobusnom kolodvoru, gdje je danas prodano 7000 karata. Najveća gužva, naravno, očekuje se sutra.

"Imamo pojačanu prodaju karata, zasad smo otvorili 50 dodatnih autobusa, a do kraja dana sigurno još 20", rekao je Miroslav Iveković s Autobusnog kolodvora Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo gdje se sutra očekuje najjači promet: standardno - A1 od Zagreba do Splita, potom A6 do Rijeke i A3 prema istoku zemlje. Od graničnih prijelaza najprometniji će biti Macelj, Stara Gradiška i Kaštel.

"Pojačanog prometa će zasigurno biti, čekanja na graničnim prijelazima ne bi smjelo biti, barem na ovima sa Slovenijom. Ali na izlazu prema BiH bi moglo biti gužvi i čekanja", rekla je IrenaČačić iz HAK-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prizore idiličnog roštiljanja ćemo ipak gledati i ove godine jer vrijeme se smilovalo.

"Kiša ipak neće dominirati praznikom rada kao što se činilo, bit će dijelom sunčano, oborine su najizglednije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu poslijepodne", rekla je meteorologinja RTL-a TeaBlažević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato lošije vrijeme stiže za produljeni vikend.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo