HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM / Umjesto u Floridu, Endeavour sletio u Kaliforniju

Američki raketoplan Endeavour vratio se na Zemlju s uspješne misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Zbog vremenskih neprilika u Floridi, letjelica je prizemljila u Kaliforniji.

30.11.2008.
20:46
VOYO logo

CAPE CANAVERAL - U 22.25 sati prema hrvatskom vremenu, na Zemlju se sa 16-dnevne misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici vratio NASA-in raketoplan Endeavour. Američka ga je svemirska agencija zbog lošeg vremena u Floridi odlučila prizemljiti u Kaliforniji. Ta je odluka donesena nakon dviju odgoda povratka ove svemirske letjelice na Zemlju.

"Oslanjajući se na meteorološku prognozu za ponedjeljak u Svemirskom centru Kennedy gdje će bočni vjetar biti slične snage i onemogućiti slijetanje, pokušat ćemo se spustiti u nedjelju u Edwardsu", izjavio je Alan Poindexter iz NASA-inog kontrolnog centra u Houstonu, razgovarajući sa sedmeročlanom posadom Endeavoura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme se čini odlično, imamo snimke iz Edwardsa, vidljivost je odlična, lijep je dan u Edwardsu", kazao je on zapovjedniku Endeavoura Chrisu Fergusonu. "Do skora na tlu Kalifornije", odgovorio mu je Ferguson.

U videoprilogu pogledajte snimku slijetanja Endeavoura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo