PRVA ŽRTVA U ŠPANJOLSKOJ / Umrla od gripe nakon poroda

Image

Dvadesetogodišnja djevojka prebačena je u bolnicu u 28. tjednu trudnoće i s visokom temperaturom. Dobila je upalu pluća pa su je liječnici porodili carskim rezom. No, njezino tijelo nije izdržalo.

30.6.2009.
12:27
VOYO logo

MADRID - Dvadesetogodišnja Španjolka marokanskog podrijetla, koja se tijekom trudnoće zarazila virusom nove gripe A H1N1, umrla je nedugo nakon poroda.

To je prva žrtva svinsjke gripe mu Španjolskoj. Djevojka je u 28. tjednu trudnoće i s visokom temperaturom primljena u bolnicu Gergorio Maranon. Dobila je upalu pluća, a kako joj se stanje naglo pogoršalo liječnici su napravili hitan porođaj carskim rezom. Dijete je rođeno zdravo i nije zaraženo virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List El Mundo piše u svom internetskom izdanju da je djevojka prije hospitalizacije triput dolazila u bolnicu zbog vrućice, ali je svaki put bila vraćena kući. Zasad nije poznato gdje se djevojka zarazila virusom jer u posljednje vrijeme nije putovala u inozemstvo.

U Španjolskoj je dosad zabilježeno 717 slučajeva zaraze novim virusom gripe A.  Ministarstvo zdravstva priopćilo je u utorak da se još troje oboljelih nalazi u teškom stanju i bori se za život, 35-godišnja žena, 32-godišnji muškarac i jedno dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo