donor bio pasionirani pušač / Umrla od raka nakon što je dobila pluća pušača

Image
Foto: nyhederne.tv2.dk

Dijagnoza cistične fibroze postavljena joj je u drugoj godini života i već je nekoliko godina bila na kisiku 24 sata dnevno. Bila je na listi čekanja za transplantaciju pluća 18 mjeseci kad joj je u travnju 2011. godine rečeno da postoji prikladni organ.

18.12.2012.
14:06
nyhederne.tv2.dk
VOYO logo

Britanka koja je patila od cistične fibroze umrla je od raka pluća 16 mjeseci nakon što su joj transplantirana pluća pušača, prenose u utorak britanski mediji koji navode da je londonska bolnica uputila ispriku zbog toga što nije 27-godišnjoj ženi pružila pune informacije i mogućnost izbora.

Otac Jennifer Wederell, koja je u kolovozu umrla u svom domu, kaže kako vjeruje da ona ne bi pristala na transplantaciju da je znala da je sredovječni donor bio pasionirani pušač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijagnoza cistične fibroze postavljena joj je u drugoj godini života i već je nekoliko godina bila na kisiku 24 sata dnevno. Bila je na listi čekanja za transplantaciju pluća 18 mjeseci kad joj je u travnju 2011. godine rečeno da postoji prikladni organ.

Udala se u rujnu prošle godine, a u veljači 2012. pronađena je tumorska masa na njezinim plućima. "Šok se pretvorio u bijes jer su joj svi rizici pred operaciju objašnjeni, ali činjenica da se radilo o plućima pušača nije nijednom spomenuta", kazao je njezin otac Colin Grannell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnica je objavila kako se vrlo rijetko događa da osobe koje su na listi čekanja za organe kažu kako ne žele biti razmatrane za klinički zdrava pluća pušača.

"Unatoč tomu priznajemo je Jennifer morala imati mogućnost izbora i ispričavamo se za ovaj previd", poručila je bolnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se s popisa raspoloživih pluća za transplantaciju brisala ona koja dolaze od donora pušača njihov broj bi pao za 40 posto, navodi britanska zaklada za transplantaciju organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo