HAŠKI SUD DOBIO ZAMJENU / UN imenovao prve ljude suda koji će naslijediti ICTY

Image
Foto: PIXSELL

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon imenovao je predsjednika Haškog suda Theodora Merona za predsjednika tzv. međunarodnog rezidualnog mehanizma - suda koji će po završetku rada sudova za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i Ruandu (ICTR) dovršiti njihov posao.

1.3.2012.
12:12
PIXSELL
VOYO logo

Glavni tajnik UN-a BanKi-moon imenovao je sadašnjeg predsjednika Haaškoga suda TheodoraMerona za predsjednika tzv. međunarodnog rezidualnog mehanizma - suda koji će po završetku rada sudova za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i Ruandu (ICTR) dovršiti njihov posao, a Vijeće sigurnosti UN-a imenovalo je za glavnog tužitelja toga mehanizma sadašnjeg glavnog tužitelja međunarodnog suda za Ruandu HassanaBubacaraJallowa iz Gambije.

Četverogodišnji mandat Merona na mjestu predsjednika rezidualnog mehanizma započinje 1. ožujka 2012. godine i on će ga obnašati paralelno s dužnošću predsjednika ICTY-ja, a četverogodišnji mandat Jallowa također započinje s 1. ožujkom ove godine te će ga on obavljati paralelno s dužnošću glavnog tužitelja Međunarodnog suda za Ruandu (ICTR).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ranijim odlukama Vijeća sigurnosti ICTY i ICTR s radom prestaju 31. prosinca 2014. godine. Rezidualni mehanizam koji će zamijeniti ICTY počinje funkcionirati 1. srpnja 2013. godine u Haagu, a rezidualni mehanizam koji će zamijeniti ICTR započet će funkcionirati godinu dana ranije - 1. srpnja ove godine u Arushi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo