MJESTO BUDUĆNOSTI / Upoznajte najperspektivniji grad Hrvatske!

Image
Foto: jastrebarsko.hr

Na natjecanju koje je održano u Cannesu prvo mjesto na ljestvici južne Europe osvojila je Barcelona, na ukupnoj razini svih gradova i regija Velika regija Stockholma ocijenjena je europskom regijom budućnosti, a London je treću godinu zaredom proglašen europskim gradom budućnosti.

7.3.2012.
15:36
jastrebarsko.hr
VOYO logo

U sklopu natjecanja Europski gradovi budućnosti južne regije Europe za 2012./2013. godinu, koje na godišnjoj razini organizira posebno izdanje Financial Timesa za izravna strana ulaganja, Jastrebarskom je pripalo sedmo mjesto na ljestvici od deset europskih gradova južne Europe koji su uspješni u promicanju strategije za privlačenje izravnih stranih investicija.

Na natjecanju koje je održano u Cannesu prvo mjesto na ljestvici južne Europe osvojila je Barcelona, na ukupnoj razini svih gradova i regija Velika regija Stockholma ocijenjena je europskom regijom budućnosti, a London je treću godinu zaredom proglašen europskim gradom budućnosti, priopćilo je danas Jastrebarsko.

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okružje i promotivna strategija za privlačenje izravnih stranih investicija. Mjesto na top-listi europskih gradova i regija budućnosti ujedno je preporuka ekonomskog lista za ulaganja u sljedećem razdoblju.

Nakon današnje svečanosti u Cannesu, gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović rekao je kako je iznimno zadovoljan što je stručna ocjenjivačka skupina 'Financial Timesa' prepoznala njihova nastojanja radi promidžbe izravnih inozemnih ulaganja diljem Europe.

"To priznanje potvrđuje ispravnost, učinkovitost i kvalitetu lokalne strategije razvoja poticanja izravnih inozemnih ulaganja koja prati trend susjednih gradova u našoj regiji. Konkurentnost i budućnost Jastrebarskog uvelike ovise o inozemnom kapitalu, stoga je ova titula veliki motivacijski čimbenik za sve ljude koji rade na razvijanju kapaciteta našega grada", izjavio je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo