IMPRESIVNO BOGATSTVO

USKOK će blokirati svu imovinu Vidoševića i njegove obitelji

Prema neslužbenim podacima, USKOK traži blokiranje imovine Vidoševića, njegove majke i supruge. To znači da će biti blokirano sve što bivši predsjednik HGK posjeduje, sve što glasi na njegovu suprugu te sve je što u formalnom vlasništvu njegove majke Marije Tudor Vidošević.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
RTL/ 14.11.2013. u 8:38

Nadanu Vidoševiću, kojeg USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) i članici te skupine Josipi Mladinov, sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda sinoć je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

RTL doznaje: Linićevi ljudi i DORH češljaju poslovanje HGK!

Nadanu Vidoševiću određen jednomjesečni pritvor

Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač najavio je žalbu na odluku o pritvoru. Dodao je da je njegov branjenik iznosio obranu. Ravnateljica USKOK-a Željka Pokupec najavila je žalbu na dio odluke kojom je odbijen njihov prijedlog da se osumnjičeniku zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tijekom istrage koju je USKOK pokrenuo protiv ukupno pet osoba bit će ispitano 35 svjedoka.

Prema neslužbenim podacima, USKOK traži blokiranje imovine Vidoševića, njegove majke i supruge. To znači da će biti blokirano sve što bivši predsjednik HGK posjeduje (kuća na elitnoj zagrebačkoj adresi Gornje Prekrižje, imanje u Gorskom kotaru, turističke objekte u Omišu, zemljište u Medulinu, zbirku umjetnina...), sve što glasi na njegovu suprugu te sve što je u formalnom vlasništvu njegove majke Marije Tudor Vidošević (tri vile, tvrtke, stanove, jahtu...).

Sljedećih dana, nakon obavljene pretrage njegove vile na Gornjem Prekrižju, policijski djelatnici će pretražiti Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru, a potom na red dolaze i ostale nekretnine koje su već pod policijskim nadzorom.

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Image
Robert Anić/PIXSELL

(FOTO: Vidoševićeva vila na Gornjem Prekrižju)

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Blokirana imovina bit će procijenjena pa će, jednako kao i u slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera, Nadan Vidošević morati dokazivati da je sve što posjeduje stekao legalnim putem. Posebno je impresivna zbirka umjetnina koja je pronađena u posebnoj prostoriji u Vidoševićevoj kući u Zagrebu. Stručnjaci će popisati, fotografirati i procijeniti umjetnine koje će potom biti pohranjene u Muzeju suvremene umjetnosti, baš kao i Sanadeove, piše Večernji list.

Istražitelji iz HGK iznijeli hrpu dokumentacije i nekoliko slika!

Vidošević na čelu kriminalne skupine koja je izvukla 32 milijuna kuna!

Vidoševićevih 30 godina zavidne karijere!

Podsjetimo, protiv Nadana Vidoševića USKOK je pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz njega obuhvaćeni Josipa Mladinov, voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK, šefica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel, koja je već u istražnom zatvoru, Davor Komerički, koji se od srijede brani sa slobode, te Igor Premilovac, preko čije je tvrtke fiktivnim ugovorima izvlačen novac iz HGK.

RTL/ 14.11.2013. u 8:38

Više s weba

Pročitajte još

Image
u londonu

U eksploziji plina poginulo dijete. Susjedi još prije dva tjedna prijavili smrad i vrtoglavicu

Više s weba