zaštitite radna mjesta / 'USKOK-nite malo kod nas': Prosvjed radnika Česme SP

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prosvjednici su jutros u organizaciji Sindikata PPDIV-a autobusima stigli na zagrebački Glavni kolodvor odakle su u povorci krenuli preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma.

19.8.2013.
11:46
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

"Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić najkasnije do 12. rujna naći će rješenje za nastavak proizvodnje u bjelovarskoj drvnoprerađivačkoj tvrtki Česma SP", rekao je danas predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Šime Orešković radnicima te tvrtke koji su mirno prosvjedovali ispred sjedišta Hrvatskih šuma.

Osamdesetak radnika počelo je jutros u 11 sati prosvjed ispred sjedišta Hrvatskih šuma, tražeći hitno rješavanje problema u kojima su se našli nakon što su Hrvatske šume postale vlasnicima nekretnina te tvrtke u Bjelovaru, a o rezultatima sastanka u Ministarstvu poljoprivrede izvijestili su ih Orešković i predsjednik sindikalne podružnice u Česmi Franjo Šinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je najavio da će ministar Tihomir Jakovina 11. ili 12. rujna u Bjelovaru posjetiti radnike Česme i predstaviti im rješenje problema koje će jamčiti nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta.

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske šume i PPDIV žele da nastavak proizvodnje u Česmi bude kvalitetan kako više ne bi bilo nepredviđenih situacija. Žele garanciju za sigurnost radnih mjesta, a Hrvatske šume će dati sirovinu. Nije bitna cijena zakupa ako se nađe kvalitetan zakupoprimac, a postoje dvojica kandidata, kazao je Orešković radnicima dodavši kako će danas u sjedištu Hrvatskih šuma razgovarati s tim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako radnici već više od mjesec dana ništa ne rade, a bivši vlasnici (Spačva) su obustavili proizvodnju, te je pozvao radnike na strpljenje.

"PPDIV ne želi da se preko noći donose odluke na štetu radnika. Hrvatske šume zajedno s Ministarstvom poljoprivrede preuzeli su odgovornost za nastavak proizvodnje u Česmi", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući to što radnici nisu primili plaće u zadnja tri mjeseca, Orešković je obećao da će sindikat nastaviti borbu za isplatu plaća kod onih koji su to dužni osigurati - bivšeg vlasnika Spačve i fonda Questus, koji je preuzeo Spačvu u predstečajnoj nagodbi.

Sindikalni povjerenik u Česmi Franjo Šinko najavio je da će sindikalci poduzeti sve akcije i neće se lako predati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mafijašima više nećemo dati da uđu u tvornicu. Dosta su nas varali", upozorio je Šinko dok su radnici glasno negodovali zbog stanja u tvrtki.

"Račun prije svega treba voditi o 123 obitelji kojima egzistencija ovisi o današnjoj odluci Hrvatskih šuma", kaže je uoči današnjeg sastanka povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u Česmi SP Miro Šuderla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obraćanja sindikalnih predstavnika, radnici Česme prekinuli su prosvjed i vratili se kućama.

Prosvjednici su jutros u organizaciji Sindikata PPDIV-a autobusima stigli na zagrebački Glavni kolodvor odakle su u povorci krenuli preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma u Vukotinovićevoj ulici, noseći transparente Proizvodnja i radna mjesta, a ne Zavod, Umorni smo od obećanja, Uzeli ste nam radna mjesta, uzmite i nas, USKOK-nite malo kod nas i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo