ULJANIK IZNIMKA / Usred krize škverovi na prodaju za 1 kunu

Image

Vlada je uvjerena da će prodajom pet posrnulih škverova i dobrostojećeg pulskog Uljanika doći do uspješne provedbe restrukturiranja u brodogradnji.

30.7.2009.
15:11
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatska Vlada odlučila je u četvrtak o raspisivanju natječaja za privatizaciju pulskog Uljanika i to 59,25 posto dionica Uljanika po nominalnoj vrijednosti od 300 kuna po dionici, dok se 25 posto zadržava za prodaju zaposlenicima.

Pulsko brodogradilište posluje pozitivno, a uz prodaju 59,25 posto dionica po nominali, druga je specifičnost da se zadržava 25 posto dionica do trenutka kada se većinski paket proda budućem većinskom vlasniku, a te će se dionice ponuditi na prodaju zaposlenicima pod posebnim uvjetima, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da su se uvjeti za odluku Vlade o raspisivanju natječaja za privatizaciju Uljanika stekli nakon što su usuglašeni stavovi oko načina obeštećenja za pomorsko dobro.

Nakon odluke o Uljaniku stječu se uvjeti da se u subotu objavi međunarodni, veliki natječaj za privatizaciju svih šest hrvatskih brodogradilišta, kazao je Polančec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako je, bez obzira na krizu i činjenicu da ni brodarska niti brodograđevna industrija u ovom trenutku u svijetu ne stoje sjajno, optimist da se restrukturiranje kroz privatizaciju može provesti.

Hrvatska vlada je sredinom srpnja donijela odluku o prodaji pet brodogradilišta po posebnim uvjetima, za jednu kunu, dok je za Uljanik, jedino brodogradilište koje je poslovalo pozitivno, predviđen poseban model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo