Vino ih je opilo... / Uzbune nema! Imamo prošek i u Europskoj uniji!

Put u Europsku uniju je, dakle, osiguran baš kao i budućnost hrvatskog prošeka. Ali tek nakon što su aljkavi činovnici u ministarstvu poljoprivrede pažljivim čitanjem ugovora s eu shvatili da to nije bilo upitno. Hoće li za lažnu uzbunu netko odgovarati?

4.4.2013.
19:04
VOYO logo

Sve dileme su riješene. Prošeka će na policama biti i nakon prvog srpnja.  A tko je kriv što se do jučer tvrdilo suprotno? Premijer brani nadležnog ministra.

Sve je počelo kada je nedavno objavljeno pa povučeno priopćenje ministratsva poljoprivrede u kojem je pisalo:

Proizvođači prošeka zato su pozvani na sastanak u ministarstvo. S kojeg su izašli umireni - u roku od 35 dana dogovorit će se oko recepta za  prošek.

O svemu je baš danas progovorila i Europska komisija. "Hrvatske vlasti od 1. srpnja moraju poštovati pravila, što znači, ako nema u pristupnim pregovorima dogovorenog izuzeća,a u slučaju prošeka ga nema, da potrošači ne smiju biti dovedeni u zabludu u vezi s nekim proizvodom čiji naziv podsjeća na talijansko vino prosecco."  

Zna se što je prošek, iako se u nas proizvodi na nekoliko načina. A da bi ga zaštitili morat će imati jedinstvenu recepturu - cijeli postupak može potrajati godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo