KRAJ GODINE / Uzlet na Wall Streetu

Image

Američke dionice rasle su unatoč objavi podataka o najvećem padu povjerenja potrošača u posljednjih 26 godina.

31.12.2008.
10:44
VOYO logo

WASHINGTON - Dionice na Wall Streetu u utorak su zabilježile najveći rast u posljednja dva tjedna, nakon što je vlada pojačala napore da spasi General Motors od stečaja, jačajući njegov financijski ogranak GMAC. Dionica GM-a narasla je 5,6 posto nakon što je ministarstvo financija otkupilo dionički udjel od pet milijardi dolara te dalo dodatnu milijradu za restrukturiranje GMAC-a u banku holdinga.

Dionica Forda rasla je za 3,2 posto. Svih 10 industrijskih skupina obuhvaćenih indeksom Standard & Poor"s 500 raslo je više od jedan posto, što je donijelo najveći uzlet tog indeksa od 16. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vijest o GM-u bila je olakšanja za mnoge ulagače, koji su bili zabrinuti da vlada počinje zatvarati slavinu novca za sanaciju - izjavio je za Bloomberg Steven Neimeth, koji upravlja sa 600 milijuna dolara investicijskog fonda SunAmerica Asset Management iz Jersey Citya, New Jersey.

Američke dionice su rasle unatoč današnje objave podataka o rekordnom padu povjerenja potrošača i smanjivanju poslovnih aktivnosti na najnižu razinu u posljednjih 26 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet u trgovinama pao je prošloga tjedna najviše u šest godina, nakon što velika sniženja prije i nakon Božića nisu uspjela spasiti vjerojatno najgoru blagdansku sezonu shoppinga u 40 godina.

Prodaja u trgovinama otvorenim najmanje godinu dana pala je u tjednu do 27. prosinca za 1,8 posto, u odnosu na isti tjedan 2007., prema izvješću International Council of Shopping Centers and Goldman Sachs Group Inc, iz New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo