HRVATSKA JE PREKRETNICA / Van Rompuy: Uvijek ste bili Europljani, a sad ste i članovi Unije

Image

Ulazak Hrvatske u uniju prekretnica je i za regiju, kazao je predsjednik Europskoga vijeća Herman van Rompuy. "U novijoj povijesti zapadnoga Balkana ulazak vaše zemlje prekretnica je na putu prema zajedničkoj budućnosti: predstavlja život u zajednštvu, u miru i blagostanju".

1.7.2013.
0:10
VOYO logo

Ulazak u Europsku uniju događaj je koji će zauvijek promijeniti Hrvatsku, rekao je predsjednik Europskoga vijeća Herman van Rompuy pošto je iza ponoći u Zagrebu na hrvatskome jeziku čestitao ulazak u EU u ime čelnika 27 zemalja članica.

"Čestitam, Hrvatska. S otkucajem ponoći vaša je zemlja prešla preko važnoga praga. To je događaj koji će zauvijek promijeniti život ovoga naroda. Uvijek ste bili Europljani, a sad ste i članovi Unije. U ime čelnika 27 država članica, svim vam srcem želim dobrodošlicu", rekao Van Rompuy na Trgu bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od sutra, rekao je, hrvatski će "predstavnici sjediti rame uz rame s drugim državama članicama i zajedno donositi odluke na dobrobit svih građana Unije: od Zagreba do Zaragoze, od Splita do Stockholma".

Ulazak Hrvatske u uniju prekretnica je i za regiju, kazao je. "U novijoj povijesti zapadnoga Balkana ulazak vaše zemlje prekretnica je na putu prema zajedničkoj budućnosti: predstavlja život u zajednštvu, u miru i blagostanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herman van Rompuy koji je "ponosan što je ovdje na ovaj povijesni trenutak", pohvalio je Hrvatsku što je u zadnjih nekoliko mjeseci "hrabro prevladala prepreke" koje su postojale u odnosu sa Slovenijom i s Bosnom i Hercegovinom te izrazio nadu da će se slični pozitivni koraci u regiji nastaviti.

"Slično tako, Beograd i Priština također su postigli povijesni sporazum. Vjerujem da će biti još pozitivnih koraka, a vaša zemlja igrat će ulogu ključnu ulogu kao primjer cijeloj regiji", rekao je predsjednik Europskoga vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo