NEDOVOLJNO JASNO POKAJANJE / Vatikan ne prihvaća ispriku biskupa koji negira holokaust

Image

Isprika britanskog biskupa Richarda Williamsona nije zadovoljlia ni vladu u Berlinu koja bi od Velike Britanije mogla zatražiti njegovo izručenje.

27.2.2009.
16:19
VOYO logo

Vatikan je u petak odbacio ispriku britanskog biskupa Richarda Williamsona, koju je on javnosti ponudio zbog svog nijekanja holokausta.

Biskup Williamson, koji je izazvao bijes Židova i katolika izjavom švedskoj televiziji da plinske komore nisu postojale i da je u koncentracijskim logorima ubijeno najviše 300.000 ljudi, priopćio je u četvrtak da "sve duše, koje je povrijedio svojim riječima, pred Bogom moli za oprost". No, Vatikan njegovu ispriku smatra nedovoljnom pa su Williamsonu poručili da ona mora biti jasna i nedvosmislena te da se javno mora ograditi od svojih stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S biskupovim "pokajanjem" nisu zadovoljni ni u Berlinu pa je njemačka ministrica Brigitte Zypries izjavila kako bi njezina zemlja od Velike Britanije mogla zatražiti njegovo izručenje.

Zbog svojih je stajališta biskup Williamson naštetio papi Benediktu XVI. koji je 24. siječnja ukinuo 20 godina staru odluku o njegovu izopćenju i još trojice biskupa tradicionalista, jer su bili posvećeni bez odobrenja Vatikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williamson je ovaj tjedan doputovao u Veliku Britaniju jer mu je Argentina, gdje je vodio društvo krajnjih tradicionalista, naredila da napusti zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo