NEMA VLAKOVA / Vatra pod La Mancheom

Image

Željezničku žilu kucavicu, koja povezuje Veliku Britaniju i Francusku, zahvatio je požar. U superbrzom vlaku prevrnuo se jedan kamion s kemikalijama pri čemu je 14 ljudi pretrpjelo lakše ozljede.

11.9.2008.
20:10
VOYO logo

CALAIS, Francuska - Požar koji je izbio u četvrtak u tunelu ispod La Manchea u kojem je lakše ozlijeđeno 14 osoba, uspješno je zaustavljen na jednom području, ali nije pod kontrolom, rekao je jedan policijski dužnosnik Pas-de Calaisa.

"Požar je omeđen, ali nije pod kontrolom", rekao je direktor ureda upravitelja policije nekoliko sati nakon izbijanja vatre. Izjavio je da su 32 osobe, među kojima 14 lakše ozlijeđenih, evakuirane kroz pomoćni tunel kamo su se sklonile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je vatra buknula na kamionu u vlaku koji je prevozio tridesetak vozila i proširio se na druge kamione. Jedan od kamiona je prevozio fenol, ali nije poznato je li izgorio.

Sedam vatrogasnih vozila iz Kenta s britanske strane poslano je na mjesto požara kako bi pomogli francuskim kolegama. Iz Kenta su također krenula i četiri kombija hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunel dug 50 kilometara zatvoren je za sav promet, a tako će najvjerojatnije ostati do petka. Zbog svega su i s francuske i s britanske strane nastale velike kolone vouila koja čekaju na ukrcaj, a u čekaonicama je ostalo više tisuća putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo