'taj stolac je zauzet' / Verbalni rat Clinta Eastwooda i Baracka Obame

Image

Legendarni holivudski glumac i redatelj Clint Eastwood u četvrtak je priredio neobičan i nepovezan performans na konvenciji republikanske stranke u Tampi oštro kritizirajući demokratskog predsjednika kojega je predstavio praznim stolcem, na što je Barack Obama kratko odgovorio da je 'taj stolac zauzet'.

31.8.2012.
15:26
VOYO logo

Junak filmova o inspektoru Harryju, 82-godišnji Clint Eastwood nazvao je 'nacionalnom sramotom 23 milijuna nezaposlenih' u Sjedinjenim Državama i poručio 'vrijeme je da netko drugi dođe i riješi taj problem'.

"Kada netko ne radi svoj posao, vrijeme je da ode", rekao je obraćajući se izravno praznom stolcu, imaginarnom Obami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov na trenutke nesuvisao nastup u nekoliko je navrata ipak nasmijao slušateljstvo, a na društvenoj mreži Obama je ironizirao Eastwooda napisavši kratko: "Taj je stolac zauzet".

Eastwood je išao tako daleko da je fiktivnom Obami rekao 'Vi ste ludi, potpuno ludi. Postajete gori od Joea Bidena'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni potencijalne štete Eastwoodove medvjeđe usluge, koja bi mogla naštetiti republikanskom kandidatu Mittu Romneyu, njegovi su suradnici brzo reagirali poručivši da 'američku ikonu kakva je Clint Eastwood ne treba gledati kroz prizmu politike' i da publika to razumije. Istaknuli su da je Eastwood dao velik doprinos osudivši što u zemlji ima 23 milijuna nezaposlenih.

Hoollywood je tradicionalno naklonjen demokratima i drugih zvijezda nije bilo na konvenciji u Tampi. Izuzetak je tek 73-godišnji Jon Voigt koji je promijenio stranu nakon buntovnog mladalaštva što se odrazilo i u subverzivnim filmovima u kojima je glumio poput Ponoćnog kauboja iz 1969. i Oslobađanja iz 1972. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo