novi šestogodišnji mandat / Vesna Tomljenović imenovana sutkinjom Općeg suda EU-a

Image

Tomljenović je ranije imenovana za sutkinju toga suda od 1.srpnja do 31. kolovoza, a od 1. rujna počinje joj novi šestogodišnji mandat.

24.7.2013.
20:04
VOYO logo

Predstavnici zemalja članica imenovali su u srijedu troje sudaca Općeg suda Europske unije, među kojima je i Vesna Tomljenović iz Hrvatske, priopćeno je iz Vijeća EU-a.

Opći sud Europske unije, bivši prvostupanjski sud, ima po jednog suca iz svake zemlje članice, koji se imenuju na mandat od šest godina. Tomljenović je ranije imenovana za sutkinju toga suda od 1.srpnja do 31. kolovoza, a od 1. rujna počinje joj novi šestogodišnji mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće je također imenovalo i Egidijusa Bieliunasa iz Litve te Mira Preka iz Slovenije za suce Općeg suda na mandat od šest godina koji počinje 1. rujna ove godine.

Opći sud je sud unutar Suda Europske unije, osnovan 1989. pod nazivom Sud prvog stupnja. Lisabonskim ugovorom Sud prvog stupnja preimenovan je u Opći sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna je svrha uspostave novog Suda bila rasteretiti rad Europskog suda pravde, te je stoga zamišljeno da se na novi Sud prenesu ovlasti da u prvom stupnju odlučuje u onim predmetima koji se temelje na kompleksnoj činjeničnoj situaciji.

Danas je taj Sud u prvom stupnju nadležan odlučivati u svim postupcima koje pokreću pojedinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo