NEMAJU SE ČEMU VESELITI / Vi možete biti dio njihove novogodišnje bajke

Na pola puta između Siska i Velike Gorice živi obitelj koja se Novoj godini ne veseli. Ni protekle im nisu donijele ništa dobro. Božić ih je zaobišao. Spavaju doslovno na podu, i ne mogu si priuštiti baš ništa. Za novogodišnju bajku, nije im potrebno mnogo - a vi možete biti dio nje.

31.12.2012.
18:15
VOYO logo

Elizabeta, Lejla i Josipa Novu godinu dočekat će na starim krevetima. Točnije, daskama od kojih su kreveti sklepani.

Njihov Djed Božićnjak nije imao novca za nove krevete. Jedva je skucao za čokoladu. Nataša i Branimir ne mogu im ispuniti niti osnovne želje. Umirovljeni dragovoljac prima tek 1900 kuna mirovine. Zbog kredita mu ostane tek 12 kuna mjesečno. Iz mjeseca u mjesec žive od porodiljne naknade i dječjeg doplatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U staroj kući nemaju mjesta ni za spavanje. Nataša s Josipom spava u kuhinji. Branimir sa starijim curama na podu u sobi. A tavan zjapi prazan. Prije nekoliko godina uspjeli su staviti crijep, ali sad više nemaju novca ni za hranu, a kamoli za uređenje krovišta koje bi im omogućilo da žive kao ljudi.

Najgore je što su, ne svojom krivnjom, u situaciji da moraju moliti za ono što bi trebalo biti ljudsko dostojanstvo. Ali, kad čuju čemu bi se razveselile njihove curice, ništa ih, kažu, nije sram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

exkluziv@rtl.hr je mail na koji nam se možete javiti želite li im pomoći. Građevni materijal, namještaj, odjeća, hrana, igračke. Ako se već Djed Božićnjak nije iskazao, vi imate priliku biti Djeda mrazovi koji će popraviti stvar i sekama Pokas uljepšati Novu godinu.

Adresa:

Nataša i Branimir Pokas, Ruča 70, 10 411 Orle

Račun:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nataša Pokas, PBZ 3510051245

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo