pobunili se / Dubrovački branitelji ipak pozvani na otvorenje mosta. Rebić: 'To je trebalo odmah napraviti ministarstvo'

Nakon pobune dubrovačkih branitelja, pozivnica na svečano otvorenje Pelješkog mosta stigla je i njima

25.7.2022.
20:20
VOYO logo

Korak po korak i već tisuću kilometara pješice do Pelješkog mosta. Svečano otvorenje ova četvorica branitelja iz Varaždina nikako nisu htjela propustiti.

"Hodamo već 35 dana. Krenuli smo iz Vukovara, vodotornja, sad već 1100 kilometara. Pozivamo sve branitelje da uveličaju to, to je njihov most, da bude svečano", rekao je branitelj Nenad Kamenar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo odabrani mogu u program - prijeći mostom i biti među uzvanicima. A dubrovačke branitelje je razljutilo zašto tu nema njih.

"Onda sam vidio da idu neki motori, ide jedan i četiri odlično, ali di su Dubrovčani - tu sam se pobunio- i reagirali su i poslali u udrugu pozivnicu", kazao je nekadašnji dozapovjednik Odreda naoružanih brodova, Vlado Onofri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onofri je bio u Odredu naoružanih brodova koji je ’91. bio jedina spona Dubrovnika s kopnom. Zna to i nekadašnji obavještajac Franje Tuđmana, Markica Rebić, koji je nakon 15 godina šutnje stao pred našu kameru. I sam se borio u Dubrovniku i zna koga se svakako trebalo zvati, tko je deblokirao Dubrovnik oslobađanjem četničkog uporišta iznad Rijeke dubrovačke.

Image
RTL DOSJE /

Pelješki most dugo je bio simbol političke fatamorgane. Nakon 17 godina, 7 vlada i 5 premijera konačno se otvara

Image
RTL DOSJE /

Pelješki most dugo je bio simbol političke fatamorgane. Nakon 17 godina, 7 vlada i 5 premijera konačno se otvara

"Golubov kamen je riješila 3. Imotska bojna kojoj je zapovjedao Zdenko Šanić, i to je oslobođenje Dubrovnika, te ljude je trebalo pozvat. Da na čelu kolone koja prelazi most oni budu. Ništa od toga. Oni se zovu Imotski sokolovi nitko im se nije javio. Da Krešimir Dolenčić kaže nisu se prijavili, trebali su se javiti, to je trebalo napraviti Ministarstvo branitelja", rekao je umirovljeni general bojnik, Markica Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, u Ministarstvu branitelja tvrde da su svi pozvani, a pozivnice je slalo Ministarstvo prometa.

"Prvi koji će prijeći su bajkeri prve i četiri gardijske, branitelji Dubrovnika su uključeni", rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkud sad bajkeri, i oni su za mene no name, ne znam tko su ti ljudi i tko ih je odabrao...", smatra Rebić.

"Idem u VIP ložu, idem motorom pa ću ja isto lipo po mostu", kazao je Onofri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje Pelješkog mosta, strateškog i nacionalnog ostvarenja kaže Rebić, ipak ne smije ništa zasjeniti.

"To je za mene izvanredan dan", rekao je. Događaj je to koji ne bi bio moguć bez branitelja, i obrane Dubrovnika, jer se trideset godina poslije ne bi imalo što spajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo