konvencija osječkog SDP-a / Grbin: 'Borba protiv rasta cijena je prioritet. Zar netko mora umrijeti od gladi da se Vlada pokrene?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upozorio je da rast cijena ne pogađa sve građane jednako

21.5.2022.
12:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na izvještajno-tematskoj konvenciji osječkog SDP-a Peđa Grbin je ocijenio kako su izazovi inflacije i borba sa strahovitim rastom cijena gorući problemi s kojima se susreću građani u cijeloj Hrvatskoj. 

Upozorio je da rast cijena ne pogađa sve građane jednako, odnosno da one, koji imaju najmanja primanja i koji najteže žive, rast cijena pogađa najviše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onoga tko ima malu plaću, tko živi od minimalca ili od mirovine inflacija pogađa daleko više, od nekog direktora ili ministra, rekao je Grbin dodavši kako je upravo u Slavoniji najveći broj građana, koji imaju problema s rastom cijena. 

Podsjetio je kako je SDP početkom godine predstavio paket mjera borbe protiv inlacije i tako natjerao Vladu da radi svoj posao, ali  da je nakon toga Vlada stala, i "tri mjeseca nije napravila apsolutno ništa, kako bi se pomoglo građanima da se nose  s rastom cijena". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ISKAZIVANJE LJUBAVI' /

SDP se oglasio povodom 100. obljetnice rođenja Tuđmana: 'Kakav je takav je, Zagorac i partizan je, naš je'

Image
'ISKAZIVANJE LJUBAVI' /

SDP se oglasio povodom 100. obljetnice rođenja Tuđmana: 'Kakav je takav je, Zagorac i partizan je, naš je'

"Pitam se, je li potrebno da u Hrvatskoj netko umre od gladi, kako bi se Vlada RH pomakla i shvatila da se mora napraviti više, kako bi ljudi živjeli bolje", kazao je predsjednik SDP-a. 

 Najavio je početak nove SDP-ove kampanje i pritiska  na Vladu, kako bi radila svoj posao pa će SDP idućih dana predstaviti mjere poput indeksacije mirovina, osiguravanja rasta mirovina s rastom rastom cijena preko novoga paketa pomoći umirovljenicima i borbe s rastom cijena goriva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzistirat ćemo da te mjere postanu ono što će se uvrstiti u naše zakone i propise, kako bi se  pomoglo našim sugrađanima. Ne možemo potpuno zauzdati inflaciju i zaustaviti rast cijena, jer to je problem, koji muči čitav svijetu i Europu, ali u Hrvatskoj moramo osigurati da taj problem pogodi građane što je manje moguće, rekao je Grbin. 

Na novinarski upit podupire li stav predsjednika Zorana Milanovića vezan uz primanje Švedske i Finske u NATO savez, Grbin je u izjavi medijima kazao kako je SDP jasno rekao da je za primanje ovih zemalja u NATO, ali da isto tako, treba dati priliku inicijativi predsjednika Milanovića da postigne određene rezultate. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Summit NATO saveza bit će za mjesec i pol dana, idemo vidjeti hoće li ovakav pristup vanjskoj politici i borbi za hrvatske interese dati rezultate, rekao je Grbin. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo