posljednje pripreme / Hrvatska ima prvaka u – oranju. Predstavljati će nas na svjetskom prvenstvu u Irskoj

Ondje će kockasti dres nositi 25-godišnji prvak Hrvatske, Fran-Andrej Jalušić

8.9.2022.
22:00
VOYO logo

Prvak Hrvatske u oranju krenuo je u posljednji trening uoči polaska na svjetsko prvenstvo u Irskoj. Vremena za pripremu baš i nije imao jer za održavanje natjecanje javljeno mu je tek prije 90 dana. No, tvrdi, rad na polju i iskustvo na natjecanjima zalog su za dobar rezultat.

"Svako moje natjecanje je bilo jedan dobar trening tako da mislim da ne idem baš nespreman u Irsku, jer ipak je tu 12 godina oranja iza mene. Mislim da ćemo nešto učiniti, sve ovisi o opremi", rekao je Fran-Andrej Jalušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje se održava za manje od dva tjedna, no u Irsku putuje i ranije jer se treba upoznati s opremom s kojom će raditi. Tamo će imati i navijače.

"Ide nas 6. Ide predsjednik udruge, prijatelji, njegova cura i tako", rekao je Franov brat Juraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svjetskom prvenstvu sudjelovat će oko 30 natjecatelja. Najveći favoriti su kao i uvijek predstavnici Švedske, Njemačke i Slovenije. No Fran-Andrej mogao bi im pomrsiti planove.

Image
državno prvenstvo /

Tko će Hrvatsku predstavljati u Rusiji? U Sunji iskusne ekipe odmjerile snage u oranju

Image
državno prvenstvo /

Tko će Hrvatsku predstavljati u Rusiji? U Sunji iskusne ekipe odmjerile snage u oranju

"On vam je zaista jedan vrhunski orač i natjecatelj, pedantan je i vjerujem da će ostvariti jedna od najboljih rezultata koje je Hrvatska imala. do sad nam je najbolje bilo 7. mjesto u Biogradu na moru prije 10 godina kad smo bili domaćini svjetskog prvenstva", rekao je predsjednik Udruge orača Međimurske županije, Stjepan Pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje zbog pandemije koronavirusa kasni dvije godine, a hrvatski prvak priznaje - sada baš i ne dolazi u najbolje vrijeme jer posla ima preko glave.

"Suša je učinila svoje, sve je došlo mjesec dana ranije. Kukuruz će krenuti kroz tjedan dana baš najbolje dok budem ja gore u Irskoj, ali budemo poslije Irske zapnuli pa ćemo sve odraditi", kazao je Fran-Andrej.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sve to sada treba staviti na stranu i fokusirati se na svjetsko prvenstvo gdje će se bodovati, vjerovali ili ne, čak 16 elemenata oranja.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo