droga i arsenal oružja / Kriminalist za RTL o akciji sa Srednjaka: 'BiH propustila člana škaljarskog klana, nedavno na Pagu ubijen jedan'

U akciji koja je trajala cijeli dan uhićen je narkodiler iz BIH otprije poznati tamošnjim vlastima, kojeg se dovodi u vezu s ubojstvom

14.9.2022.
20:00
VOYO logo

Nabavljali su veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom prodavali. Osim droge, u prostorijama koje su koristili u Zagrebu pronađeno je i 1910 komada streljiva, spremnici za pištolje i dijelovi eksplozivne naprave. Zbog toga je uhićen dvojac iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je Edin Balić iz Velike Kladuše, bliski suradnik narkobosa Dine Muzaferovića Cezara.

"Mog klijenta se tereti za kazneno djelo zlouporabe droga i nedozvoljeno držanje oružja i streljiva. Iznio je obranu, branio se šutnjom", rekao je Baklićev odvjetnik, Tihomir Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Balić i Cezar u bijegu su od srpnja prošle godine i kada je pokrenuta akcija Escobar u kojoj je razotkrivena kriminalna grupa koja je na granici s Hrvatskom uzgajala marihuanu.

"Edin Balić je u ovom trenutku pod istragom bosansno-hercegovačkih organa i dovodi se u vezu s ubojstvom jednog od svjedoka u ovom predmetu. Svjedok pokajnik je ubijen u svibnju ove godine, nakon što je uhićen brat Edina Balića", rekao je novinar portala Istraga, Avdo Avdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino Muzaferović Cezar je prema pisanju medija iz BiH član zloglasnog škaljarskog klana poznatog i hrvatskoj policiji.

Image
jesmo li sigurni? /

Akcija 'duge cijevi na Srednjacima': Uhićen dvojac iz BiH, pronašli im drogu i streljivo. 'Bit će još istraga'

Image
jesmo li sigurni? /

Akcija 'duge cijevi na Srednjacima': Uhićen dvojac iz BiH, pronašli im drogu i streljivo. 'Bit će još istraga'

"Oni imaju strahovitu moć jer imaju strahovito puno novca pa mogu doći do isprava, pomagača i svega što im treba. Ovdje se vidi jedna poveznica s korumpiranjem u Bosni i Hercegovini gdje su pripadnik granične policije i državni tužilac propustili pripadnika škaljarskog klana, a znamo da je na Pagu prije mjesec dana kod nas ubijen pripadnik škaljarskog klana", kazao je kriminalist Tonći Prodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narkokartel kojem pripadaju uhićeni na Srednjacima djeluje na području Bosne i Hercegovine, Slovenije, ali i Hrvatske - kaže Avdić.

"Edin Balić nije u ovom trenutku osoba sa crvene Interpolove tjeralice, ali jest osoba koju bosansko-hercegovačko pravosuđe na osnovu potrage ga traži i prema nekim informacijama do koje sam došao bit će protjeran iz Hrvatske i onda će u Bih biti lišen slobode", kazao je Avdić. No zasad ostaje u Hrvatskoj - barem u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo