u istražnom je zatvoru / Majka uhićenog Torcidaša: 'Moj sin je srčani bolesnik, nisu ga pustili na zakazane preglede...'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Njezin sin bio je u prvoj skupini navijača kojima su žalbe odbijene

4.6.2022.
17:32
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskoga suda u Velikoj Gorici koje je u petak odbilo žalbe prve skupine od jedanaest navijača Hajduka na pritvaranje zbog nereda u blizini benzinske postaje kod Donjeg Desinca 21. svibnja, nakon odigrane nogometne utakmice između Dinama i Hajduka, Slobodnoj Dalmaciji javila se M. M. (52) iz Splita čiji se 27-godišnji sin trenutačno nalazi u Remetincu.

Upravo on je bio u prvoj skupini navijača kojima su žalbe odbijene, što ju je posebno razljutilo jer smatra da svakog uhićenog treba gledati ponaosob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin je sin kondicijski trener, završio je Kineziološki fakultet u Split i u svom dosadašnjem životu, tvrdi, nije imao problema s policijom, a kako nam kaže ova gospođa, njezin sin je s Torcidom prošao desetke Hajdukovih gostovanja.

Image
Kaos kod Desinca /

Sud odbio žalbe odvjetnika: 11 navijača Hajduka ostaje u istražnom zatvoru

Image
Kaos kod Desinca /

Sud odbio žalbe odvjetnika: 11 navijača Hajduka ostaje u istražnom zatvoru

Da stvar bude još gora, sin joj je srčani bolesnik, koji je za Božić prošle godine završio na koronarnoj jedinici KBC-a Split s upalom srca i srčane ovojnice i još je uvijek u procesu liječenja i pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je tada u bolnici petnaest dana i situacija nije nimalo bila ugodna. Nakon izlaska iz bolnice je petnaestak dana morao ležati i nije smio ustajati iz kreveta, a tek prije jedno mjesec i pol dana vratio se relativno normalnom životu. Kada kažem normalnom životu, tada mislim na normalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti", rekla je majka navijača.

Na dan utakmice s Dinamom sin joj se ujutro, zajedno sa svojim prijateljima, iz Splita u Zagreb zaputio autobusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli su ujutro oko 10 sati i rekao mi je 'Čujemo se mama'. Kada je utakmica počela na TV-u, ja sam počela gledati i bilo mi je čudno što na tribinama ne vidim Torcidu. Odmah sam kontaktirala mobitelom muža koji je bio na brodu i koji je također gledao utakmicu, na što mi je odgovorio da ne puštaju Torcidu na stadion. Istu večer u 21.11 sati šaljem sinu poruku 'Zašto si ti išao u Zagreb?'. Isto kao da sam osjetila da će se nešto dogoditi", kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

"Kako mi se nije javljao, ja mu u 23.36 sati šaljem novi SMS i pitam ga 'Jeste li prošli to što se dogodilo na A1', a on mi u 23.50 sati odgovara 'Jesmo'. Kako se nismo čuli, a ja sam nekoliko minuta nakon pola noći 22. svibnja na portalima vidjela da je nastala gužva, ponovno mu šaljem poruku i pitam ga 'Jeste li prošli taj dio gdje je gužva'. On mi tek u 1.19 sati odgovara 'Jesmo', rekla je za spomenuti portal majka, koja sumnja da je on već tada bio pod nadzorom policije, ali joj to nije htio reći, kako je ne bi uznemirio prije spavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je bio njezin zadnji kontakt sa sinom do ujutro u 9.39 sati kada ponovno sinu šalje poruku "Di si?".

"Meni nije ništa odgovarao, već je odgovorio sestri da će doći kući tijekom dana. Kako je već došlo 18 sati tog 22. svibnja ja sam već bila u panici i zovem ga na mobitel koji zvoni, ali on se ne javlja. Prestrašila sam se da mu se nije nešto dogodilo, jer je ne tako davno imao teških problema sa srcem, a i vidjela sam na portalima da su neki navijači privedeni. Nakon konzultacije s prijateljicom prvo nazivam PP Jastrebarsko, gdje mi policajac govori da mi sin nije tu, a nakon toga nazivam Šestu policijsku postaju Zagreb. I tamo mi policajac govori "Tu vam je sin". Ja ga pitam "Što sada?", a on mi odgovara "Sada će oni na spavanje, a ujutro će u Državno odvjetništvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok, nevjerica, tuga, samo što se nisam srušila u nesvijest – rekla je majka.

"Postoje snimke, otisci, zna se tko je napadao policiju. Mogli su ih pustiti da se brane sa slobode, donijeti odluku da ne smiju na utakmice i da se svaki dan moraju javljati u policijsku postaju. A, sada je u Remetincu, osam ih je u sobi. Istaknula bih da im je Torcida, odmah nakon što su završili u pritvoru poslala pakete vode i hrane, ali ih još uvijek nisu dobili. Moj sin je 31. svibnja imao zakazan UZV srca u bolnici na Križinama, na koji nije otišao, a 3. lipnja je imao zakazan pregled kod kardiologa. Naravno, ni na tom pregledu nije bio, jer mu je to onemogućeno", kazala je majka uhićenog Torcidaša za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo