epilog nereda na autocesti / Među uhićenima i novinar Mate Prlić. Predsjednik HND-a Zovak: 'Našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu'

Image

Milanović sve komentirao nakon puna dva dana pa opleo po Vladi: 'Kukavice, sjednite i nemojte pozivati na dijalog Dinamo i Hajduk'

24.5.2022.
18:47
VOYO logo

Noć iza rešetaka provela su 42 navijača. Svima je određen jednomjesečni pritvor, iako odvjetnici kažu - krivnja nije smjela biti izjednačena pa najavljuju žalbu.

Tomislav Barišić, odvjetnik jednog od uhićenih navijača, kaže: "Zato što je tu jako puno osoba koje su neosuđivane. To su sve mahom mlade osobe, koje su zaposlene ili studiraju. Zato smatram da ta opasnost, da će ponoviti djelo, mogla se prevenirati nekom od drugih mjera opreza poput redovitog javljanja u policijsku postaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov 22-godišnji klijent tvrdi da nije kriv i da se tek zatekao u sredini kolone.

"S tim da je on i pomagao jednom od ranjenih u tom sukobu. U jednom trenutku je izašao iz kombija upravo radi toga da pomogne toj ranjenoj osobi nakon čega je zatečen tamo od strane policijskih službenika i odveden u policijsku postaju", rekao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je i novinar Dalmatinskog portala Mate Prlić. Tvrdi da je spavao u autu kada je došlo do zastoja i onda izišao vidjeti što se događa. Iza njega je stalo i Hrvatsko novinarsko društvo.

Image
tužiti će policiju? /

Policija i dalje traga za navijačima; Torcidaš: 'Jednom su već pucali u nas, ali samo u zrak…'

Image
tužiti će policiju? /

Policija i dalje traga za navijačima; Torcidaš: 'Jednom su već pucali u nas, ali samo u zrak…'

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko, kaže: "Naš kolega je bio u krivo vrijeme na krivom mjestu. One informacije koje sam ja dobio s terena govore da naš kolega nije sudjelovao ni u kakvom incidentu niti je počinio bilo što zbog čega je trebao biti priveden i odveden u istražni zatvor. Niti se u toj situaciji pozivao na svoju novinarsku profesiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi uhićeni neće biti smješteni u Remetincu jer je već prenatrpan pa će doznajemo biti raspoređeni u druge zatvore.
Dva dana nakon sukoba oglasio se i predsjednik Zoran Milanović: "Ja sam Hajdukovac, doduše, puno blaži nego što sam bio nekada, pa sam malo subjektivan, ali sam prije svega predsjednik, nema popusta nikome."

Pa je opleo po Vladi jer ona je, kaže, ta koja treba uvesti reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kukavice, sjednite i nemojte pozivati na dijalog Dinamo i Hajduk jer oni nisu ništa u pravnom smislu. Oni su udruge građana. Vi ste ti koji provodite red… Kad popiju tabletu za hrabrost ti herojski zečevi, onda će se i Torcida, BBB, Armada i ostali odnositi drugačije, sa strahopoštovanjem", rekao je Milanović

Za huliganima, koji su uspjeli pobjeći, policija i dalje traga, a pred tužiteljima je težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković kaže: "Vi ste tamo imali 1600 ljudi, to je nedvojbeno. I vrlo ćete teško izdvojiti tko je sudjelovao, a tko nije. Snimke koje su u javnosti puštene su relativno slabe kvalitete i jako je to teško determinirati tko se nalazi na njima. Tako da mislim da će DORH imati dosta problema s dokazivanjem tko je doista sudjelovao u tim neredima, a tko nije."

A za nerede je predsjednik Milanović prozvao i policiju. Trebala je, kaže, biti bolje pripremljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, pucati revolverom na ljude, bez obzira koliko bili odgovorni. Tko je to planirao? To je nezamislivo. Ranjena su dva čovjeka, mogli su biti mrtvi na licu mjesta", kaže Milanović.

Sindikati lopticu prebacuju na organizatora utakmice, a Milanoviću imaju što reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam zašto se gospodin Milanović okomio na hrvatsku policiju i policijske službenike. Policija je upotrijebila vatreno oružje po zakonu i dajemo svu podršku policiji koja je te noći postupala na Desincu", rekao je Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikata MUP-a.

policija je uspjela pronaći i četvoricu huligana koji su devetogodišnjaku u Zagrebu nasilno skinuli Hajdukov dres pa tek ostaje za vidjeti koja će kazna njih snaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo