policijski presretači / Na ceste stižu nove 'Kobre': Najmoderniji presretači jurit će 300 km/h, a tablice će vam čitati automatski

Image
Foto: RTL

Posao je to rizičan i adrenalinski, a Medved je rekao da se njihovi službenici svakodnevno susreću s vozačima koji jure preko 250 kilometara na sat

9.9.2022.
20:22
RTL
VOYO logo

Turističku sezonu obilježila je dobra zarada, kako od gostiju, tako i od prebrzih vozača. Policija je imala pune ruke posla u ispisivanju kazni zbog prekoračenja brzine pa su u srpnju i kolovozu zabilježili gotovo 40 tisuća prekršaja. Hrvatski državljani su bili skloniji jačem stiskanju papučice gasa sa gotovo 24 tisuće prekršaja dok su stranci zaradili 15 tisuća kazni za 15 065 prekršaja.

One najekstremnije prekršitelje, koji vole potegnuti i preko 200 kilometara na sat, uskoro će na autocestama hvatati novi policijski presretači, takozvane Kobre. S njima je na cesti uživo bio reporter RTL-a Boris Mišević koji je razgovarao sa zapovjednikom Josipom Medvedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove kobre mogu juriti između 250 do 300 kilometara na sat, a dolazi ih 20. Od 0 do 100 kilometara na sat mogu poteći u šest sekundi, a cijena im je između 10 milijuna kuna. No, nove će se kobre malo razlikovati od starih, koje su već bile itekako jake.

Image
Motori! Motori! /

Policajci preuzeli 31 novi motocikl s najmodernijom tehničkom opremom, dva su presretača na autocesti...

Image
Motori! Motori! /

Policajci preuzeli 31 novi motocikl s najmodernijom tehničkom opremom, dva su presretača na autocesti...

"Imat će ugrađene uređaje za nadzor brezine kretanja, a određeni broj imati će i ANPR sustav, pomoći kojeg se automatski učitavaju registarske pločice. Do sada smo imali mobilne, imati će i prednju i zadnju kameru i automatski će provjeravati sve registarske pločice s kojima se taj automobil mimoiđe", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao je to rizičan i adrenalinski. Medved je rekao da se njihovi službenici svakodnevno susreću s vozačima koji jure preko 250 kilometara na sat.

"Bilo je raznih situacija bježanja. Mogu istaknuti jednu situaciju koja se dogodila nedavno. Jedan se vozač u blizini Jastrebarskog s neregistriranim autom i skrivenim tablicama nije htio zaustaviti policajcima. Bježao je s probušenom gumom, odbio se zaustaviti, prolazio kroz crveno, na području grada naši su ga djelatnici zaustavili i otišao je u istražni zatvor na mjesec dana", ispričao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo