masovna tučnjava na autocesti / Prije 8 godina se masovno potukli kod Otočca: Tek danas je krenulo suđenje Torcidašima i Bad Blue Boysima

Torcida je te 2014.te putovala na gostovanje Hajduka kod Hrvatskog dragovoljca, a Bad Blue Boysi na gostovanje Dinama kod Splita

27.5.2022.
20:30
VOYO logo

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj se inače održavaju i predstave, glumila je danas sudnicu. Od 76 pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa, optuženih da su u travnju 2014. sudjelovali u masovnoj tučnjavi na autocesti kraj Otočca, 42-ica su došla na suđenje.

Sudac je razdvojio predmet i izdvojio 34 optuženika koji se nisu pojavili na početku rasprave jer je smatrao da se nikada neće moći osigurati dolazak svih optuženika na suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakva odluka donesena je ne samo radi ekonomičnijeg vođenja postupka, nego i radi toga što nazočni optuženici imaju pravo da se što prije odluči o njihovoj kaznenoj odgovornosti", rekao je sudac Općinskog suda u Gospiću, Igor Njegovanović.

Image
Prekrasno ga je vidjeti /

Navijač Hajduka s gotovo 70 godina navijačkog staža: 'Nekada su navijači Dinama i Hajduka skupa navijali'

Image
Prekrasno ga je vidjeti /

Navijač Hajduka s gotovo 70 godina navijačkog staža: 'Nekada su navijači Dinama i Hajduka skupa navijali'

I Bad Blue Boysi s jedne strane sudnice, i Torcidaši, koji su sjedili na drugom kraju, optuženi su za dva kaznena djela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod točkom jedan sudjelovanje u tučnjavi, napadom na gledatelje ili druge osobe opisano i kažnjivo po članku 31. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a pod točkom dva uništavanje stvari ili imovine na sportskom natjecanju", čitala je državnoodvjetnička savjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću, Dalia Čanić.

Tom prilikom razbijeno je devet vozila, a dvije osobe su teže ozlijeđene, a 16 lakše. Za 10 optuženih tužiteljstvo je tražilo kaznu od osam mjeseci zatvora, a za ostale uvjetno osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine tijekom kojih i zabranu odlaska na sportska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom mišljenju tužiteljstvo nema ni jedan jedini dokaz. Ni jedan jedini. Postoje samo indicije dovoljne da se umiri ne javnost, nego medijska galama koja je tada nastala. Nedovoljno za osudu", rekao je odvjetnik Davorin Karačić.

Zbog velikog broja optuženika, samo uzimanje njihovih osobnih podataka trajalo je više od dva sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi za sada nemamo neko alternativno rješenje, već ovo mora ići na način na koji je to danas i teklo. Jedna pozitivna stvar je što smo utvrdili identitet danas prisutnih, očitovali su se o krivnji, a dalje se postupak može nastaviti i bez njihove nazočnosti", rekao je odvjetnik Hrvoje Lukavec.

Svi optuženi koji su danas izašli pred suca 8 su godina stariji. Pitanje je koliko se svatko od njih sjeća što se dogodilo te davne 2014-te i kako je uopće došlo do sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo