neki nemaju ni optužnicu / Pet godina od Agrokora, dvije od JANAF-a. Slučajevi stoje, Hrvoj-Šipek se pravda: 'Nitko ne želi to raditi'

'Vrlo brzo' - tako je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj- Šipek najavila optužnice za aferu Vjetroelektrane i JANAF

28.6.2022.
21:02
VOYO logo

Agrokor pet godina, afera Vjetroelektrane dvije godine od uhićenja i JANAF gotovo dvije godine. Mega slučajevi koji još nisu vidjeli sudnice. Slučaj JANAF i Vjetroelektrane nemaju niti optužnicu.

"Zadnji put kad sam vam davala izjavu rekla sam da će optužnica za Agrokor biti do lipnja, jesam li?", odvratila je novinarima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i dodala da će ostale stići "vrlo brzo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada do podizanja optužnice prođe i zakonski rok, to je, kaže odvjetnik Dragana Kovačevića, problem za svakog klijenta.

"Međutim, mi nismo još uvijek primili obavijest da je istraga dovršena, stoga ja predviđam da ukoliko dođe do optuženja, neće biti prije jeseni", rekao je odvjetnik, Ivo Farčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporost državnog odvjetništva oštro kritizira i predsjednik.

"Kako napreduje istraga i optužnica protiv Josipe Rimac? Gdje je optužnica protiv Dragana Kovačevića? To je banalan slučaj, ili je novac nađen ili nije", rekao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se samo nadam da kad se podigne optužnica za JANAF nećete reći da je to zato što je predsjednik Republike to zatražio", komentirala je Hrvoj-Šipek.

Na kritike o nesposobnosti, Hrvoj-Šipek kaže nedostaje ljudi u DORH-u, šest do sedam, ali uvjerava da to ne utječe na kvalitetu rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon cijele procedure primanja novog službenika prođu mjeseci i ta osoba dođe puna oduševljenja, entuzijazma, želi raditi u USKOK-u, i nakon 24 sata, jedan radni dan koji je odradila s prekovremenim satima, kaže ja ovo ne mogu i ne želim", rekla je Hrvoj-Šipek.

Godine do optužnice i još godine suđenja - vrijeme ide, pa se i pravosuđe, kako tako, modernizira. I možda bi Rimac, Todorić ili Kovačević ako završe u zatvoru, mogli brzo na slobodu uz elektronički nadzor, koje ministarstvo napokon uvodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo oko 200 paketa tih uređaja koji omogućuju zasad uvjetni otpust, a ubuduće istražni zatvor, što će rasteretiti zatvorski sustav", rekao je ministar Ivan Malenica.

Ivica Todorić takav nadzor imao je u Londonu. I nakon pet godina, dok čeka vlastito suđenje, Todorić najavljuje pokretanje svojih postupaka u kratkom roku u Velikoj Britaniji i Americi gdje će tražiti odštetu u milijardama kuna - pa tko brže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo