avantura u ZOO-loškom / Piton se ovio šefu vatrogasaca oko vrata, a onda se zavlačio u vatrogasno vozilo: 'Želi biti vatrogasac...'

Jembrih je priznao: 'Kad bih birao, ipak bi radije spašavao zmije. Ne volim miševe, štakore, takve male stvari...'

3.6.2022.
21:30
VOYO logo

Ide sirena, životinje dižu glavice, neke pobjegnu. Svašta su do sada čuli i na sve se zvukove naviknuli. Po tišini znaju kad su blagdani, po pjesmi sa stadiona kad Dinamo vodi, ali ovakve sirene u svom Zoo vrtu, nisu nikad čuli.

Jer 13 vatrogasaca, tri vatrogasna vozila, jedna ekipa Hitne pomoći i jedan kraljevski piton. Sve kako bi se zaposlenici i posjetitelji što bolje pripremili na ono za što se svi nadaju da se nikada neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj zagrebačkog ZOO-loškog vrta Damir Skok pojašnjava otkud vježba s vatrogascima i Hitnom: "Sam zagrebački potres nam je pokazao da je to vrlo realno i moguće."

Za neke stresnija od drugih. Iako zagrebački vatrogasci, osim gašenja požara, izvlačenja ljudi iz automobila ili stanova, gotovo svakodnevno, u suradnji s Dumovcem, spašavaju i životinje – nije im baš svejedno skidaju li sa stabla mačića ili zmiju. I to kakvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ne, opet! /

VIDEO/FOTO Vatrogasci gase još jedan požar u Frankopanskoj! Ovaj put gori u ugostiteljskom objektu

Image
Ne, opet! /

VIDEO/FOTO Vatrogasci gase još jedan požar u Frankopanskoj! Ovaj put gori u ugostiteljskom objektu

Vatrogasac JVP Grada Zagreba Tomislav Benković kaže: "Jedna od najneobičnijih (vježbi op.a). Nije mi najteža." Priznaje, nije mu baš bilo svejedno kraj zmije.

Za još jednu odličnu intervenciju zagrebački vatrogasci dobili su i poklon. Plišani kraljevski piton za uspomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ćemo čuvati. Bit će nam blizu srca", zahvalio se glavni zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Plišani piton blizu srca, onaj prav jei blizu vrata pa i Jembrichova prsta. "Poučili smo ljude, posjetioce u zoološkom vrtu, kako se ponašati u slučaju požara i evakuacije. Poučili smo radnike kako se ponašati...", rekao je Jembrih ali nije dovršio rečenicu. Zmija mu je dotaknula ruku i na tren ga iznenadila. Pribrao se i dovršio rečenicu uz smijeh: "...u slučaju požara." Ipak, kad bi birao životinju koju bi spašavao, bile bi to zmije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim miševe i štakore i takve male stvari", rekao je.

lak i da se u Zoo vrtu ovakva situacija koja je danas simulirana doista dogodi, straha ne bi bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj ZOO-loškok Skok otkriva male tajen: "Sve zmije otrovnice su u takvim terarijima da ne mogu pobjeć da je najjači potres ili požar. To su trostruko kaljena stakla."

Da vladaju svim situacijama pokazala je i današnja vježba. Jedino smo zvijezdi dana malo dosadili, pa je piton s Jembrichova vrata, kliznuo prema vatrogasnim kolima i počeo se uvlačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A, uhvatila se u kamion", primijetio je i nastavio: "Mislim da ona hoće biti vatrogasac..."

Dobro je sve prošlo jer je ravnatelj Skok izvukao pitona iz vatrogasnog vozila i vratio ga Jembrichu za vrat, gdje mu je bilo mjesto dok je ovaj davao izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo