prema dostupnim informacijama / Rekonstrukcija nesreće kod Novske u studiju RTL-a. Pogledajte kako je to izgledalo

Image
Foto: RTL

Prema svim dosad dostupnim informacijama o strašnoj nesreći sinoć u Novskoj RTL je uspio rekonstruirati što se sinoć dogodilo

10.9.2022.
19:30
RTL
VOYO logo

Do teške željezničke nesreće došlo je na potezu pruge između Novske i Okučana, 2 kilometra prije stajališta u mjestu Rajić. Već se spustio mrak, bilo je oko 21:30. Pruga na tom području ima dva kolosijeka. Obnovljena je europskim novcem 2014. i na njoj je maksimalna dopuštena brzina čak 160 kilometara na sat.

Iz smjera Šida desnim kolosijekom prvo je stigao teretni vlak koji je putovao iz Turske prema Češkoj, a 30 vagona kroz Hrvatsku je vukla lokomotiva tvrtke Enna transport. Na području Novske stao je, neslužbeno nakon što je strojovođa primijetio da vlak ne može ubrzati. O tome je obavijestio svoje nadređene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon toga istim kolosijekom, velikom, ali još uvijek nepoznatom brzinom – u zadnji kraj teretnog vlaka zabio se 40 godina star HŽ-ov putnički vlak, takozvani mađarac koji je vozio na relaciji Vinkovci – Novska. Od siline udarca teško je oštećen ispao s tračnica na drugi kolosijek, a prevrnuo se i jedan teretni vagon.

Rekonstrukciju pogledajte u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo