drama kod oporbe / SDP zastupniku Peteku zabranio gostovanje u emisiji? 'Ja sam dobio poziv, a umjesto mene šalju Klisovića'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Petek je inače jedan od najžešćih kritičara Možemo! i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

30.9.2022.
10:31
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Izbacivanjem bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca zbog raskidanja koalicije s Možemo! u Zagrebu, stanje u toj organizaciji nije se nimalo smirilo. Dapače, moglo bi dodatno eskalirati i dovesti do daljnjeg osipanja SDP-ova Kluba zastupnika u Zagrebačkoj skupštini, piše Večernji list.

Večernji list već je pisao da bi taj klub mogao napustiti SDP-ov Renato Petek, inače jedan od najžešćih kritičara Možemo! i gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a nakon HRT-ove emisije “Otvoreno” u srijedu, u kojoj se govorilo o odlaganju i odvozu otpada u Zagrebu, čini se da je korak bliže takvoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobio sam u srijedu poziv od voditelja i urednika Damira Smrtića da gostujem u emisiji i, kao što to uvijek i radim, prijavio to vodstvu svoje organizacije. Dakle, nazvao sam v. d. predsjednika Branka Kolarića i kazao mu da imam poziv za sudjelovanje. Međutim, Kolarić me ubrzo nazvao i kazao mi kako je središnjica odlučila da u emisiju ne idem ja, nego kolega Joško Klisović", kaže Petek i dodaje da je neformalnim kanalima čuo da je takvih poziva da sudjeluje u sličnim emisijama zadnjih dana bilo još, ali da je stranka i njih zaustavila.

Image
TRANSKRIPTI RAZGOVORA /

Zapisnik otkriva detalje pucanja veze između SDP-a i Možemo: 'Lažu, manipuliraju, sabotiraju'

Image
TRANSKRIPTI RAZGOVORA /

Zapisnik otkriva detalje pucanja veze između SDP-a i Možemo: 'Lažu, manipuliraju, sabotiraju'

Kaže i da nema problem prihvatiti takvu odluku stranke, ali očekuje jasno objašnjenje zbog čega ne smije gostovati i govoriti o temama o kojima jedini unutar Kluba SDP-a inače govori i istupa, a očekuje i da se što prije potpuno razjasni kako će stvari unutar zagrebačke organizacije i unutar Kluba SDP-a u Zagrebačkoj skupštini dalje funkcionirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je direktno u “Otvoreno” pozvao Peteka, potvrdio je i voditelj i urednik te emisije Damir Smrtić, koji je dodao da su ga, nakon što se s Petekom dogovorio o gostovanju, nazvali iz SDP-a i rekli mu da će ipak doći Joško Klisović, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo