MALI PERFORMANS / Suverenisti izveli 'performans' kod HNK: Studentski plakat prekrili plahtom, nazvali ga 'nakaradom'

Image
Foto: Facebook

Jedan HDZ-ovac je čak na Facebooku autore plakata nazvao sotonama

9.9.2022.
17:52
Facebook
VOYO logo

Hrvatski suverenisti današnji su dan iskoristili za mali performans pored Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Okupili su se ispred ulaza u Muzičku akademiju gdje se trenutno održava izložba u sklopu Zagreb Design Weeka pod nazivom 'Studenti za toleranciju', a izloženi su studentski plakati.

Jedan od plakata prikazuje ljude koji jedu za stolom ispod raspela, a na njemu piše na engleskom "Disgusting, but I tolerate it", što u prijevodu znači "Odvratno, ali ja to toleriram".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi izrazili svoje neslaganje sa studentskim plakatom, Željko Sačić , Marko Milanović Litre, Frano Čirko i Davorin Karačić naoružali su se bijelom plahtom i došli pred plakat te ga prekrili. Svojim su se pothvatom na kraju pohvalili i na svom Facebooku.

"Ovo je jedno od 'umjetničkih djela' (u daljnjem tekstu: nakarada) na izložbi 'Studenti za toleranciju', koji prikazuje tradicionalnu obitelj kako objeduje pod križem. Naslov nakarade je 'Odvratno, ali toleriram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu izložbu financiraju Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Za Grad i nije čudno što financira ovakve stvari, ali je znakovito da ovo financira i demokršćanski HDZ - Hrvatska demokratska zajednica '", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su se još pohvalili kao su "upravo prekrili ovu nakaradu, kako ona više ne bi zagađivala javni prostor", ali i da su "pozvali policiju da ju ukloni i kazneno goni odgovorne."

"Policija je došla, sve zapisala, pa ćemo vidjeti što dalje", istaknuli su Hrvatski suverenisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je poslao upit policiji jer nas je zanimalo jesu li zaista postupali zbog plakata na izložbi i što policija uopće može učiniti s takvim pozivima. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Ovaj su performans pohvalili i mnogi drugi domaći desničari u komentarima, a neki su podijelili objavu Suverenista na svojim profilima. Jedan od njih je i član HDZ-a i psihijatar Herman Vukušić, koji je autore izložbe nazvao sotonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam bio u blizini, odmah sam se uputio tamo sa iskrenom namjerom da plakat prebojam u crno, ali pretekla me ekipa iz Suverenista na čelu sa mojim ratnim drugom, generalom Željkom Sačićem i cijenjenim odvjetnikom Davorinom Karačićem, koji su prekrili plakat bijelom plahtom.

Ovim putem pozivam sve Vas koje smeta ta protuprirodna ideologija koja ide na uništavanje obitelji da nam se priključite u svim inicijativama koje slijede kako bi  toj sotonskoj družbi stali na kraj!", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike