splitsko-dalmatinska / Turistička zajednica HDZ-ove županije bez natječaja HDZ-ovki isplatila 20 tisuća kuna za susret influencera

Image
Foto: Shutterstock

Troškovi su im nakon događaja porasli za čak 78 tisuća kuna

29.7.2022.
9:41
Shutterstock
VOYO logo

Nedavno je održan međunarodni skup influencera u Dalmaciji, koji je financirala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, kako bi se ljepote te županije promovirale u svijetu.

Nakon što je Index pisao da su na skupu boravili uglavnom influenceri iz Dalmacije, a ne iz svijeta, isti portal sada doznaje da je turistička zajednica koju vodi HDZ za organizaciju tog događaja isplatila više novaca nego što su isprava tvrdili i to stranačkoj kolegici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička zajednica HDZ-ove županije, čiji je predsjednik HDZ-ov župan Blaženko Boban, bez natječaja je angažirala stranačku kolegicu Maju Zlokić i platila joj 20.000 kuna za pomoć u organizaciji trodnevnog susreta influencera.

Sklopili su posao s njenom neprofitnom udrugom. Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, udruga je bilježila prihode od 200 do 250 tisuća kuna godišnje, a bavi se organizacijom evenata. Zlokić uz to ima i dva obrta koja obavljaju slične djelatnosti, a preko njih za županijsku turističku zajednicu organizira konferencije i pruža usluge oglašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kako vratiti osjećaj sigurnosti turistima? /

Turistička zajednica o debaklu u Zadru: 'Trebamo biti ponosni da smo uopće probudili turizam'

Image
Kako vratiti osjećaj sigurnosti turistima? /

Turistička zajednica o debaklu u Zadru: 'Trebamo biti ponosni da smo uopće probudili turizam'

"Što se tiče organizacije projekta koji je zahvaljujući velikoj popratnoj zanimaciji određenih portala pobrao veliku medijsku pozornost, Turistička zajednica je za organizaciju istog angažirala udrugu Dalmatia Event kao su organizatora s pripadajućim honorarom od ukupno 20.000,00 kuna. Udruga Dalmatia Event je angažirana kao su organizator kongresa", odgovorili su iz Turističke zajednice za Index.

Predsjednica udruge Maja Zlokić pojavljuje se u priopćenjima susreta influencera gdje na fotografijama pozira s Joškom Stellom, tadašnjim direktorom turističke zajednice, a u tekstovima se objašnjava da su oni organizatori. Na upit Indeksa kako to da su troškovi porasli za čak 78 tisuća kuna nakon događaja, objasnili su da se radi "o razlici u PDV-u i pristiglim fakturama koje su u međuvremenu isporučene, a u danom trenutku nisu bile proknjižene. Znači bruto iznos je 278.162,03 kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo