za domaće i turiste / U Zagrebu počela manifestacija 'Dvorišta': 'Imamo tri nova dvorišta, počeli smo šetati i otkrivati Gornji grad'

Galvni grad u prvih šest mjeseci imao je najveći broj dolazaka turista u cijeloj Hrvatskoj, a četvrti je po noćenjima

13.7.2022.
20:32
VOYO logo

Počela je omiljena zagrebačka manifestacija 'Dvorišta', idealna platforma za druženje uz dobru glazbu i nešto umjetnosti.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld otkriva novosti ovogodišnje manifestacije: "Manifestacija će ove godine trajati dva dana duža nego obično. Od danas pa do iduće nedjelje. Imamo i novo dvorište, prekrasno, u Ćirilometodskoj ulici. Obično su u njemu studenti Pravnog faksa, ali sad smo i tu i tu je posebna čarolija, atmosfera pravih zagrebačkih dvorišta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, hoće li biti mjesta za sve jer je dvorišta manje nego ranijih godina, rekla je: "Sreća je da smo se uspjeli organizirati u novim prostorima jer su neka tradicionalna dvorišta, nažalost, stradala u potresu. Od pet prekrasnih dvorišta koja jesu, velika je gužva, a tek su se otvorili. Ona privlače i Zagrepčane i turiste. Mislim da će biti mjesta za sve jer je krasan moving, počeli smo šetali po Gornjem gradu i otkrivati, ne samo ovaj projekt zagrebačkih dvorišta, nego i sve što se polako pokreće na Gornjem gradu.'

Osvrnula se i na dosadašnje turističke rezultate u ovoj godini i rekla da se turizam u Zagrebu dobro oporavlja, da je u prvih šest mjeseci Zagreb prvi po dolascima turista u cijeloj Hrvatskoj, a četvrti po noćenjima. "I ono što i dalje pokazujemo je da je Zagreb interesantan i da nas posjećuju gosti iz cijelog svijeta", rekla je Martina Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama manifestacija "Dvorišta" traju do 24. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike