sa špancirfesta / Milanović o optužnici generalima: 'I mi možemo podići jednu protiv Vučića jer je divljao u Hrvatskoj'

Image

Zoran Milanović nalazi se u Varaždinu gdje će prošetati Špancirfestom

24.8.2022.
18:11
VOYO logo

Predsjednik republike Zoran Milanović trenutno je u Varaždinu gdje obilazi tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju Špancirfest.

Milanović je započeo osvrtom na rat u Ukrajini koji traje punih šest mjeseci i Vladine mjere za ublažavanje energetske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što bi vlada trebala napraviti rekao je: 'Naći puno novaca.'

"To je strateški problem cijele Europe koja se tu ponaša kao jedan ion, naprosto kao jedan ne factor koji je niti odlučivao o ratu niti će ga se pitati kada će rat završiti. Morati će sjesti za stol rusi i Amerikanci. To zvuči grubo, ali tako je. To je jasno od početka, od 2015.", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kako mu se sviđa Špancirfest i ono što je do sada vidio, odgovorio je da mu se sviđa.

"Tu sam po ne znam koji put I rado dođem. Pitate me što ću raditi? Hodati I gledati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Konferenciju hrvatskih veleposlanika koja upravo počinje u nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnjici, rekao je da je ured predsjednika bio uključen u njenu organizaciu u onoj mjeri u kojoj ambasadori i vojni izaslanici moraju doći kod njega na prijem.

Dalje je nastavio o sastanku vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo još jedan razlog za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ovo što je napravio službeni Beograd. Tema je važna za Vijeće da uskladimo stav kako možemo reagirati. Ja bih sad trebao reagirati iz koljena, iz kuka. Vučić i suradnici su odlučili da je sada trenutak da se podigne otužnicu protiv četiri ratnih zapovjednika. Ja ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost. Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Vučića za zato što je divljao na teritoriju Hrvatske, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića, na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski zapovjednici", rekao je Milanović.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo