ante prkačin / Zastupnik Domovinskog pokreta ponovo vrijeđao kolegice u Saboru: 'Nakazo jedna, koliko te Bog unakazio...'

Image
Foto: Saborska TV

Prkačin je prije šest dana izvrijeđao i zastupnicu Kristinu Ikić Baniček, nazvavši je 'debeljuškastom' i 'masnom'

6.7.2022.
16:57
Saborska TV
VOYO logo

Zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin, danas je za vrijeme svog govora u Saboru izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši je nakazom. Ovaj se incident dogodio samo šest dana od posljednjeg, kada je izvrijeđao SDP-ovku Kristinu Ikić Baniček.

Prkačin je komentirao govor zastupnice Raukar o migrantima, prilikom kojeg je negodovala zbog činjenice da se izbjeglice iz Ukrajine drugačije od onih iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije se kratko osvrnuo na ostavku Zdravka Marića, a zatim je nastavio riječima: "Gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica..."

"Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli", rekao je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, a spominjao je i Tita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raukar mu je na to odvratila da ga može biti "sram", što ga je dodatno razbjesnilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi".

Predsjedavajući Reiner je Prkačinu za te riječi izrekao opomenu, no opomenuo je Raukar kojoj je rekao da ne može sa svog mjesta dovikivati drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na incident se oglasila i zastupnica Dalija Orešković na svom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu RG nazvao nakazom", napisala je.

Prkačin je prije šest dana izvrijeđao i zastupnicu Kristinu Ikić Baniček, nazvavši je "debeljuškastom" i "masnom". Taj put Reiner, koji je u tom trenutku također predsjedavao, nije reagirao, što je Prkačinu očito dalo poticaj da nastavi sa svojim neciviliziranim ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo