serijska kradljivica / Žena ukrala 48 čokolada pa dobila 10 mjeseci zatvora: 'Žao mi je, trebala sam prehraniti troje djece...'

Image
Foto: Shutterstock

Kao otegotnu okolnost sud je ocijenio činjenicu da žena kontinuirano krade

27.6.2022.
15:01
Shutterstock
VOYO logo

30-godišnja R.B. iz Zagreba osuđena je na 10 mjeseci zatvora koji će joj se zamijeniti radom za opće dobro nakon što je u Kauflandu ukrala 48 Milka čokolada. Sve se dogodilo u srpnju prošle godine, a R.B. je priznala krivnju te je u svibnju donesena presuda.

"5. srpnja 2021. oko 19,15 sati u Zagrebu, Branimirova 119, u trgovini "Kaufland" u nakani nepripadnog stjecanja tuđih predmeta sa polica uzela i za sebe nepripadno zadržala 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrijednosti 1.137,12 kn, koje je pospremila u dječju torbu koja se nalazila obješena na ručkama dječjih kolica, nakon čega je prošla blagajnu ne plativši ove čokolade", stoji u obrazloženju presude, a prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

R.B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje djece. U to vrijeme je bila trudna s četvrtim djetetom. Rekla je da nema nikakvih primanja te da joj je žao i da više neće krasti.

U presudi stoji kako je sud u obzir uzeo i otegotne okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog djela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud je uzeo je u obzir i manju količinu oduzete robe (1.137,12 kuna) te pobude iz kojih je kazneno djelo počinjeno, odnosno da je okrivljenica u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila nezaposlena i bez prihoda,  te na taj način pribavljala sredstva za život, odnosno prehranila svoju djece što je ne
opravdava u počinjenju djela, ali se uzima u obzir prilikom odluke o kazni", piše u presudi.

No dodaju da ona kontinuirano krade te pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opće dobro jer dosadašnje uvjetne osude nisu utjecale na promjenu ponašanja, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo