Završeno 11. kolo HNL-a / Ludnica u remiju Gorice i Šibenika: Čak tri crvena kartona

Image

U posljednjem susretu 11. kola SuperSport HNL-a Šibenik i Gorica su na Šubićevcu odigrali 1-1 uz tri crvna kartona, dva kod Gorice, a jednog kod Šibenika.

2.10.2022.
19:38
VOYO logo

Gorica je povela u 40. minuti golom Tonija Fruka, a izjednačio je Ivan Delić iz jedanaesterca u 81. minuti.

Gosti su zaključili utakmicu s dva igrača manje, u 55. minuti "pocrvenio" urica Pršir, a u prvoj minuti nadoknade i Edin Julardžija, dok je kod Šibenika isključen Japanac Haruka Arai u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je susret dočekala s nizom od pet uzatopnih poraza, držeći posljednje mjesto na ljestvici, dok je Šibenik u prvih 10 kola upisao jednu jednu pobjedu, dva poraza i čak sedam remija, a utakmicu s Goricom dočekao je s novim trenerom Marijom Cvitanovićem.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin, u 10. minuti je Salomon izašao sam ispred Banića, ali je vratar Gorice obranio. Deset minuta kasnije vidjeli smo i prvu intervenciju Lovre Rogića. Mitrović je ubacio za Prokopa čiji udarac vratar domaćeg sastava obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 40. minuti preko Tonija Fruka koji je lijepo zabio na Prokopovu asistenciju. U 55. minuti Gorica je ostala s igračem manje nakon što je Jurica Pršir zaradio drugi žuti odnosno crveni karton.

Domaćin nije uspio iskoristiti igrača više na terenu i ozbiljnije ugroziti suparnička vrata, a u 73. minuti vidjeli smo novo isključene. Ovoga puta na domaćoj strani. Arai je morao ranije napustiti teren nakon što je zaradio dva žuta u svega tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nije uspio s igračem više, Šibenik je učinio u trenucima dok su obje ekipe imala isti broj igrača. Ivan Delić je izborio kazneni udarac nakon starta Matuša Vojtka, a potom ga sam realizirao za 1-1.

U 90. minuti Šibenik je mogao i do pobjede, malo iskosa je pucao David Mina, ali je gostujući vratar odlično obranio. U prvoj minuti nadoknade Gorica je ostala bez još jednog igrača, isključen je Julardžija, koji je ušao u igru u 56. minuti kada je isključen Pršir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom derbiju kola Hajduk je na Rujevici pred 5.884 gledatelja pobijedio Rijeku sa 1-0 vrativši se na drugu poziciju na ljestvici, dok je Rijeka produžila seriju bez pobjede na čak deset kola.

Pogodak odluke zabio je Chidozie Awaziem 51. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, za novog trenera splitskog sastava Mislava Karoglana bio je ovo drugi jadranski derbi otkako je sredinom rujna preuzeo Hajduk i druga pobjeda. Karoglan je pobjedom protiv Rijeke na Puljudu debitirao u ulozi glavnog trenera na klupi Hajduka, potom je remizirao protiv Istre (2-2), te sada ponovo slavio protiv Rijeke.

S druge strane talijanski stručnjak Sere Cosmi i dalje čeka na svoju prvu pobjedu na klupi Rijeke. U dosadašnja četiri ogleda osvojio je svega jedan bod uz gol razliku 0-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa 31 bodom, Hajduk je drugi sa 20 bodova i susretom manje, a treći Osijek sa 18 bodova.

Gorcia je remijem prepustila posljednju poziciju Rijeci, no oba sastava imaju po šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo