mijenja tijek potrage / 'Vidjeli smo nestali malezijski avion, ali nitko nam ne vjeruje'

Image
Foto: AP Images

Stanovnici maldivskog otočića Kuda Huvadhoo tvrde kako su vidjeli nestali malezijski zrakoplov, ali im nitko ne vjeruje

5.4.2015.
16:07
AP Images
VOYO logo

Stanovnici maldivskog otočića Kuda Huvadhoo tvrde kako su 8. ožujka 2014. godine vidjeli nestali Boeinga 777 u niskom letu. Štoviše, prepričali su kako je zrakoplov letio toliko nisko da su mogli vidjeti plave i crvene oznake kakve sadrži logotip Malaysia Airlinesa, koji je u trenutku prije nestanka s radarskih zaslona letio u smjeru Maldiva.

Svjedocima tog događaja nije jasno zašto ni godinu dana od nestanka aviona nitko nije s njima razgovarao o onome što su vidjeli jer njihove informacije potpuno mijenjaju tijek potrage. Naime, potraga je usmjerena na australsku obalu u blizini Pertha, čak 5.000 kilometara od već spomenutog maldivskog otočića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sofisticirane kalkulacije zasnovane na satelitskim podacima, na kojima se zasniva potraga, pad aviona su smjestile na područje jugozapadno od australskog Pertha. Međutim, eksperti za akustiku nisu spremni odbaciti mogućnost da je zvučni udar zabilježen u vrijeme pretpostavljenog pada aviona, odnosno njegova dodira s površinom oceana, došao s područja blizu Maldiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo