USKORO KANDIDATURA / Vidošević kreće na Pantovčak

Image

Nadan Vidošević će navodno objaviti svoju odluku za nekoliko dana na skupštini Gospodarske komore. Zbog toga će ga najvjerojatnije isključiti iz HDZ-a.

31.8.2009.
10:01
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević odlučio se kandidirati za predsjednika RH, piše Slobodna Dalmacija. Navodno će svoju odluku obznaniti na skupštini HGK 2. rujna, čime će potvrditi višemjesečna nagađanja o ulasku u predsjedničku trku.

Ipak, u ponedjeljak novinarima još nije htio potvrditi "pikira" li uistinu na Pantovčak, makar je izjavio da mu je ta ideja jako bliska. Dodao je kako je tijekom kolovoza razgovarao s "mnogim važnim ljudima u zemlji", ali da mu predstoje još "neke važne konzultacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o izazovima pred budućim predsjednikom države, Vidošević je kazao da se bitka za Hrvatsku danas vodi na ekonomskom planu i da tu trebamo pobijediti sami sebe te da je tu uloga predsjednika vrlo važna.

"Hrvatski Ustav nepogrešivo definira ulogu predsjednika kao osobu odgovornu za funkcioniranje vlasti. Dok je predsjedniku Tuđmanu bio zadatak stvoriti i obraniti državu, predsjedniku Mesiću otvoriti je svijetu, izvući je iz izolacije, budućem predsjedniku bit će izazov ostvariti dobro funkcioniranje vlasti te da država ispunjava svoje ekonomske zadaće. U protivnom, Hrvatska baš na tome može pasti i predsjednik će morati braniti Hrvatsku na ekonomskom planu", kazao je Vidošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako u srijedu ili nekog drugog dana objavi svoju kandidaturu, Vidošević će gotovo potpuno sigurno biti izbačen iz HDZ-a, stranke čiji je dugogodišnji član. To mu je ovih dana neizravno nekoliko puta poručivala i šefica HDZ-a Jadranka Kosor, ističući da je Andrija Hebrang njihov jedini kandidat, a da bi kandidatura bilo kojeg drugog člana stranke značila nepoštivanje odluka stranačkog vrha.

Samom Hebrangu je žao što Vidošević kandidaturu nije iznio u stranci, "pa bismo održali unutrastranačke izbore, ovako ćemo biti jedina stranka s dva kandidata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo