nehumano bombardiranje / Više od 400 ubijenih u Gazi, Hamas traži trosatno primirje

Image
Foto: AP

U nedjelju je ubijeno najmanje 40 ljudi, a u 13 dana izraelske vojne ofenzive protiv palestinskog pokreta Hamas koji vlada Gazom ukupno je smrtno stradalo gotovo 400 Palestinaca.

20.7.2014.
12:37
AP
VOYO logo

Član palestinske hitne pomoći te snimatelj ubijeni su u vatri izraelskih tenkova u Shejaiji, istočno od Gaze u nedjelju kada je ubijeno najmanje 40 palestinskih žrtava kojih se ukupan broj približava 400, a palestinski pokret Hamas koji nadzire Gazu ponudio je trosatni prekid vatre, prenose agencije.

U nedjelju je ubijeno najmanje 40 ljudi, a u 13 dana izraelske vojne ofenzive protiv palestinskog pokreta Hamas koji vlada Gazom ukupno je smrtno stradalo gotovo 400 Palestinaca, prema podacima medicinskih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugdje u enklavi pet osoba ubijeno je u izraelskim napadima.

Glasnogovornik palestinskih hitnih službi strahuje da će broj stradalih u nedjelju još rasti jer traje intenzivno bombardiranje četvrti Zeitoun, na istoku Gaze i Javalija na sjeveru Pojasa Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika većina do sada ubijenih i ranjenih su civili", rekao je i procijenio da je u 13 dana ranjeno više od 3.000 ljudi.

Sedam Izraelaca poginulo je od početka ofenzive na Gazu 8. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistički palestinski pokret Hamas u nedjelju je rekao da bi mogli proglasiti trosatni humanitarni prekid vatre na zahtjev Međunarodnog odbora Crvenog križa.

"MOCK je kontaktirao pokret Hamas i predložio humanitarni trosatni prekid vatre (...) što je Hamas prihvatio", naveo je u priopćenju Sami Abu Zuhri, glasnogovornik pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka izraelske ofenzive Zaštitni rub pokrenute kako bi se prekinula palestinska raketiranja izraelskog teritorija iz Gaze, 1.333 projektila palo je na Izrael, od čega ih je 360 presreo proturaketni sustav Čelična kupola, navodi izraelska vojska.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo