IPAK PRODUŽILI ROK / Vlada odgodila povećanje trošarina za gorivo

Image

Uvažavajući uočene poremećaje na tržištu naftnih derivata i s time u vezi trend kretanja cijena naftnih derivata, produžuje se rok stupanja na snagu Uredbe o visini trošarina na motorni benzin i plinsko ulje.

9.7.2012.
13:03
VOYO logo

Nove, za 15 lipa više trošarine na motorne benzine i plinsko ulje neće se primjenjivati od sutra već od 24. srpnja, odlučila je danas na telefonskoj sjednici VladaRH koja je, uvažavajući uočene poremećaje na tržištu naftnih derivata, izmjenom Uredbe o visini trošarina na motorni benzin i plinsko ulje njenu primjenu odgodila za dva tjedna, sa 10. srpnja na 24. srpnja.

"Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je izmijenila Uredbu o visini trošarine na motorni benzin i plinsko ulje. Naime, predmetnom Uredbom (Narodne novine, broj 75/2012) propisano je njezino stupanje na snagu dana 10. srpnja 2012. godine. Međutim, uvažavajući uočene poremećaje na tržištu naftnih derivata i s time u vezi trend kretanja cijena naftnih derivata, produžuje se rok stupanja na snagu ove Uredbe, na dan 24. srpnja 2012. godine", priopćeno je iz Odnosa s javnošću Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je Uredbu o visini trošarina na motorni benzin i plinsko ulje, kojima je ta trošarina povećana za 15 lipa i time vraćena na razinu s početka ožujka 2011. godine, donijela na sjednici u prošli četvrtak, 5. srpnja, a trebala se primjenjivati s ovotjednom korekcijom cijena, odnosno od sutra, 10. srpnja.

Ministar financija Slavko Linić na prošlotjednoj je sjednici Vlade procijenio da bi i ovaj utorak trebalo doći do smanjenja cijena naftnih derivata, čime bi se cijene približile onima s početka ožujka prošle godine kada je bivša vlada smanjila trošarine..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neslužbene procjene koje su se tijekom ovog vikenda pojavile u nekim medijima pokazale su da bi od sutra, 10. srpnja, uz više trošarine porasle cijene benzina i dizela, pri čemu bi primjerice eurosuperu 95 cijena porasla i za nešto više od 20-ak lipa.

Ministarstvo gospodarstva danas treba utvrditi i objaviti najviše razine cijena naftnih derivata koje će vrijediti u iduća dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u ovotjednom će se obračunu primjenjivati trošarina na benzine od 2.950 kuna za 1.000 litara, a na plinska ulja trošarina od 2.050 kuna za 1.000 litara, dok bi se za dva tjedna, od 24. svibnja, primjenjivale više trošarine - na benzine 3.100 kuna za 1.000 litara, a na plinska ulja 2.200 kuna za 1.000 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo