čačić pobjesnio / 'Vladajući me žele politički likvidirati, ali varaju se ako misle da će im uspjeti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP i HNS su usuglasili amandman na konačni prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru koji bi kandidiranje onemogućio i Radimiru Čačiću

11.2.2015.
18:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Namjeru vladajućih da izbornim zakonom onemoguće kandidiranje u Sabor pravomoćno osuđenih na više od šest mjeseci zatvora do isteka rehabilitacijskog roka reformist Radimir Čačić nazvao je u srijedu pokušajem političke likvidacije suparnika.

SDP i HNS su, naime, usuglasili amandman na konačni prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru koji bi kandidiranje onemogućio i Čačiću, s obzirom da mu još traje rehabilitacijski rok nakon odslužene zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko je istina da SDP ide s navedenim amandmanom i ako se on prihvati u Saboru, onda svjedočimo pokušaju političke likvidacije suparnika", rekao je Čačić Hini.

"U politici smo imali ubojstva pištoljem, sjetite se (Ante) Paradžika. Prihvati li se ovaj amandman svjedočit ćemo pokušaju prljavštine i političke likvidacije suparnika koje politička praksa nije zabilježila", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da vladajući na taj način neće onemogućiti njegovo političko djelovanje.

"Ako netko misli da će mi na taj način onemogućiti političko djelovanje, jako se vara. Siguran sam da će to građani prepoznati. Jasno je da moja ideja nije da budem u Saboru", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazložio je da nije zainteresiran za zastupničko, nego mjesto u Vladi, u čemu ga predloženi amandman ne bi mogao spriječiti, osvoji li njegova stranka dovoljno mandata da može utjecati na sastavljanje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo