lavina komentara na mrežama / Vladin fijasko na Twitteru: 'Neda mi se'

Image
Foto: Screenshot Twitter

Community menadžerima Twitter profila Vlade Republike Hrvatske jutros se potkrala amaterska greška koja je odmah izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

10.7.2014.
10:31
Screenshot Twitter
VOYO logo

Nakon što su prije dvije godine imali potpuni fijasko objavivši tweet 'jadni Splićani' u trenutku u kojem je Nevenka Bečić komentirala golemi snijeg koji je tih dana napadao u gradu pod Marjanom, Vladin Twitter je u četvrtak ujutro imao još jednu vrlo zanimljivu objavu.

"Neda mi se", napisano je na Twitteru Vlade Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tweet je brzo obrisan, ali brojni korisnici društvenih mreža uspjeli su print screenati tu objavu, koja se poput vatre proširila internetom.

"Uvjeravamo vas da nitko iz Vlade ovo nije napisao. Ispričavamo se na neugodnosti. Provjeravamo što se točno dogodilo", ispričali su se iz Vlade.

Kao krucijalni argument da nitko od njihovih community menadžera nije napisao taj tweet naglašavaju kako nisu nepismeni i nikada ne bi napisali 'neda'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pravopise greške community menadžera, bitno je za primijetiti kako je tweet ugledao svjetlo dana u trenutku dok su ministri na sjednici Vlade, a u Saboru se raspravlja o konačnom prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu.

Podsjetimo, jučer je objavljena međunarodna studija Twiplomacy, agencije Burson-Marsteller, koja kaže kako je hrvatska Vlada treća najaktivnija vlada na Twitteru i u nešto manje od četiri mjeseca s njenog službenog računa objavljeno je 3200 tvitova, prosječno 28 dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo