poginulo 25 osoba / Vlak iskočio iz tračnica, mještani izgorjeli skupljajući naftu

Image
Foto: Ilustracija

Teretni vlak, koji je prevozio naftu, iskočio je iz tračnica i zapalio se nedaleko od grada Kantbalaa u Mianmaru. Poginulo je 25 ljudi, a 62 je ozlijeđeno.

10.11.2012.
10:22
Ilustracija
VOYO logo

Teretni vlak koji je prevozio naftu iskočio je iz tračnica i zapalio se na sjeverozapadu Mianmara, pri čemu je poginulo 25 ljudi, a 62 je ozlijeđeno. Nastradali su uglavnom seljani koji su htjeli skupiti prolivenu naftu, izvijestilo je ministarstvo informiranja na svojoj mrežnoj stranici.

Dvije cisterne u željezničkoj kompoziciji prevrnule su se nakon iskakanja vagona a mještane koji su htjeli skupiti naftu zahvatila je vatra, javlja ministarstvo. Devedeset tri osobe su primljene u bolnicu, većinom u gradu Kantbaluu, u pokrajini Sagaingu, uz granicu s Indijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da broj žrtava neće rasti. Osobe koje je zahvatila vatra umrle su na licu mjesta", rekao je policijski načelnik u Kantbaluu u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse.

Dodao je da su uzroci iskakanja vlaka zasad nepoznati. Na fotografijama koje je objavila vlada na svojoj internetskoj stranici vide se izgorjela trupla među olupinama vagona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak je popularno prijevozno sredstvo u Mianmaru budući da su ceste veoma loše. No ni željeznička mreža nije baš u najboljem stanju u toj zemlji koja pokušava pokrenuti gospodarstvo godinu i pol nakon samoraspuštanja vojne hunte koja je pedeset godina bila na vlasti.

Nova vlada je pokrenula niz političkih i gospodarskih reforma u pokušaju da privuče strane ulagače i ublaži posljedice sankcija zapadnih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo